Uutiset

Hytönen otti kympin voiton

Parikymmentä minuuttia ennen maratonia startannut kymmenen kilometrin matka oli Kenttäurheilijat-58:aa edustavan Tommi Hytösen heiniä. Hytönen tyylitteli voittoon reilun 33 minuutin ajallaan.

-Irtosin heti alussa aika helposti ja juoksin oikeastaan koko matkan yksin. Tämä oli minulle enemmänkin kova harjoitus. Yritän rikkoa Kalevan kisojen A-rajan 32 minuuttia, ensimmäisiin SM-kisoihinsa hamuava 21-vuotias juoksija kertoi.

Hytönen yrittää Turun kisojen kympille tai vitoselle.

-Harmi kun tänään ei ollut vastusta. Rajan rikkominen on mahdollista vielä puolitoista viikkoa. Tässä on vielä Helsingin seudun piirinmestaruuskisat ja Kenttäurheilijoiden järjestämät piirikunnalliset kisat, joihin pitäisi tulla vitoselle kova taso. Olen juossut matkan yksin omalla ajanotolla 15.17, joten olettaisin viidentoista minuutin olevan mahdollinen, jos saadaan viivalle kunnolla porukkaa, Hytönen mietti.

Naisten kympin vei nimiinsä Forssan Salaman Stina Haikka. Haikan voittoaika oli 38.13.


Salomaa nopein?maratonilla

Miesten täyden maratonin ykkönen oli Endurancen Kari Salomaa, jonka voittoaika oli 2.51.26. Toiseksi uurasti Anjalan Liiton Ilkka Kuningas (aika 2.52.52) ja kolmas oli Ilomantsin Urheilijoiden Risto Ikonen (2.56.41). Myös Jouko Jääskeläinen ehti alle kolmen tunnin (2.57.58).

Naisten täyden matkan vei Team Raholan Anu Ossberg (3.39.08). Toinen oli Raision Kuulan Anna Hillgren (3.49.20) ja kolmas inkoolainen Katja Rajatammi (3.52.15).