Uutiset

Hyvä Esko Helle!

En tiedä mistä sinä Esko Helle olet noin kovin huolestunut (Hämeen Sanomien Vierailija 26.9.2004). Veikkaan, että olet huolestunut joko ihmisten kasvavasta kiinnostuksesta kokoomusta kohtaan (joka näkyy mm. jäsenmäärien kehityksestä, kunnallisvaaliehdokkaiden määrästä yms.) tai Vasemmistoliiton nykytilasta.

Ei muutoin voi ymmärtää kapeakatseista hyökkäystäsi kokoomusta ja sen kunnallisvaaliehdokkaita kohtaan.

Nyt tietenkin voisit näppärästi sanoa, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Tietysti älähtää, sillä niin pelottavan taistolainen kirjoituksesi oli.

Kokoomuksessa on korostettu sitä ettei mustamaalauskampanjaan ryhdytä. Poliittinen päätöksenteko on aina yhteistyötä eri puoleiden kesken. Silloinkin kun joudutaan tekemään vaikeita päätöksiä mm. kunnallisista palveluista.

Poliittinen sokeus, jossa vaaditaan ”heti meille kaikki tänne nyt” ei toimi vaikka katsoisi minkä väristen kakkuloiden läpi.

On kuntalaisten huijaamista, jos joka suuntaan kumarrellaan ja luvataan joka paikkaan rahaa.

Tärkeintä on, että kuntalainen saa sen palvelun minkä kulloinkin tarvitsee. Antaako palvelun kunta vai ”Hoivatoimi MM” on palvelun saajalle ihan sama, kunhan palvelu on laadukas.

Kuten varapuheenjohtajanne toteaa ”Kilpailuttamiselle on oltava selkeät pelisäännöt: hinnan lisäksi huomio on kiinnitettävä palvelun laatuun ja työntekijöiden työehtoihin” (Kalliorinne 21.9.2004).

Ei kunnan palveluiden yksityistäminen ole mikään itseisarvo. Kyse on järjen käytöstä. Kunta ei pysty kaikkia palveluita nykypäivänä tuottamaan vaan toimii myös tilaajana.

Yleistyksesi, etteivät kokoomuslaiset ole kovin kiinostuneita heikommassa asemassa olevista kanssaeläjistään on suorastaan loukkaava. Toivotan sinut tervetulleeksi keskustelemaan aiheesta vaikka Tawastin kokoomukseen, jonka jälkeen saat syödä sanasi ja pyytää julkisesti anteeksi.

Mielestäni vasemmistolainen näkemys on vallan pelottava jos se olisi vain sinun näkemyksesi varassa. Tunnen vasemmistolaisia ja tiedän, että heillä on sama ajatus kuin minulla: ”yhteistä venettä tässä soudetaan”.

Janne Väinölä

kunnallisvaaliehdokas (kok.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.5.2020