Uutiset

Hyvä hoitaja

Haluaisin tuoda tuoreen näkökulman terveydenhuoltoa ja sen puutteita koskevaan keskusteluun: oikeasti me hoitajat olemme hyviä!

Työskentelen itse sairaanhoitajana ja omaan vahvan ammattitaidon, jota itse emme määrittele yksittäisinä taitoina kuten kykynä laittaa suonikanyylia (viittaan aikaisempiin kirjoituksiin).

Me omaamme valtavan määrän hoitotyön ja lääketieteen aluiden tietoja ja taitoja sekä aina vaihtuvien potilaittemme taustatiedot ja heidän yksilölliset hoitosuunnitelmansa.

Pyrimme koko ajan olemaan niissä ajan tasalla ruokataukojemme uhallakin. Kaiken tekemisen lähtökohtana on potilaan hyvä, mutta yksi ihminen pystyy tekemään vain oman osansa.

Me olemme ammattiryhmänä varmasti kaikkein joustavin ja venyvin, tekisi mieleni sanoa myös uhrautuvaisin puhumattakaan vastuullisuudesta.

Pystymme osittain laadulla korvaan määrän, mutta se ei ole oma valintamme. Toivottavasti kaikki ”purnaajat” miettivät tarkkaan vaaliehdokkaitaan.

Haluaisin lopuksi huutaa kolme hurraa huutoa syvällä rintaäänellä kaikille nykyisille ja tuleville kollegoilleni ympäri Suomea, että ovat uskaltaneet tehdä rohkean valinnan ja lähteneet hoitoalalle. Paljon jaksamisia kaikille!

Sisar hento valkoinen

Hämeenlinna

Päivän lehti

9.4.2020