Uutiset

Hyvä idea! Lisää!

Kun historiallisen museon Talviriehan oli määrä alkaa Palanderin talolla kello kaksitoista, oli Linnankadun liukumäessä jo täysi meno päällä. Lukiokadun ja Koulukadun väliä laskettiin pulkilla, liukureilla, rattikelkoilla ja jokusella lumilaudallakin.

– Varmaan talven parhaimpia laskuja. Pojat ovat kovasti innoissaan, sanoi Aaron ja Aatun äiti Marjo Aho-Mantila.

Vanhemmat osasivat arvostaa sitä, ettei lauantaina tarvinnut pakata pesuetta autoon ja lähteä tien päälle päästäkseen laskemisen makuun.

– Ihan mahtava juttu, että pulkkamäki tuli tähän, melkein meidän kotiovelle, sanoi niin ikään kahden punaposkisen pojan, Joelin ja Toivon, äiti Reija Nummela.

Linnankadun liukumäki oli kolmen tunnin ajan ahkerassa käytössä. Vauhdin riemua koettiin satoja, mahdollisesti tuhansia kertoja.

Jononpoikasta syntyi myös Palanderin talon sisäpihalle, missä Unicefin Hämeenlinnan paikallisryhmän teltasta sai ostaa kuumaa juotavaa, vohveleita ja makkaraa.

Historiallisen museon 100-vuotisjuhlan riehajärjestelyissä olivat mukana myös kaupungin nuorisopalvelut sekä Liikuntahallit, jonka varastoista löytyi kymmenisen traktorikuormaa lunta mukulakiviä peittämään.

Kaupunki puhdistaa Linnankadun lumijäämistä vasta maanantaina, mutta museon väki toivoo, ettei mäkeä käytettäisi enää sunnuntaina, jolloin liikenne palautuu normaaliksi Koulukadulla.

”Pappa” Kari Mantere oli liikkeellä ”mummin” ja lastenlasten kanssa. Kaikki vaikuttivat sangen tyytyväisiltä poikkeukselliseen ulkoilupäivään.

– Hyvä idea. Lisää! summasi Mantere ja ryhtyi jo tottuneen oloisesti tekemään taivalta Koulukadulta Lukiokadulle, lapsi toisessa, pulkka toisessa kädessä. (HäSa)

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic