Uutiset

Hyvä kotihoito kruunaa ihon hoitolahoidon

Vanhenemisen myötä iho kuivuu ja ohenee. Kasvojen ja käsien iho kaipaa säännöllistä hoitoa, jonka kosmetologit tiivistävät kolmeen sanaan: kosteus, suojaus ja elvytys.

– Jos iho on oikein kuiva, se on niin kuiva, ettei ole hyvä olo, sanoo, diplomikosmetologi SKY Nina Kairimo kauneushoitola Bella Primaverasta Tavastilan kauppakeskuksesta.

Kotona pärjää kahdella purkilla
Ulkoilma ja ilmansaasteet rasittavat ihoa. Riittävä uni, säännölliset elämäntavat ja hyvä ravinto ja – varsinkin iäkkäällä – vesi auttavat. Koko vartalon iho luonnollisestikin vanhenee, eikä vain käsien ja kasvojen iho.

– Vaikka vanheneminen alkaa ihmisen sisältä, se näkyy ulospäin, kertoo Cidesco-diplomikosmetologi Teresa Kujala, Bella Primaveran toinen yrittäjä.

Periaatteessa kotona pärjää Kairimon ja Kujalan mukaan kahdella purkilla: puhdistus- ja kosteusvoidepurkilla.

– Hyvän hoitolahoitotuloksen kruunaan hyvä kotihoito. Ennaltaehkäisy kotihoidossa on palkitsevaa.

Käsien suojaamiseksi he suosittelevat käsineiden käyttöä. Aurinkovoiteen tai päivävoiteen korkeat UV-suojakertoimet ovat kasvojen suojaamisessa ehdottoman tärkeitä.

Säännöllisyys luo parhaan tuloksen
Ihon kuivuminen johtuu solutuotannon hidastumisesta ja heikkenemisestä, kun ikää karttuu.Vitamiinien tuotanto, verenkierto ja aineenvaihdunta heikkenevät.

Melamiinin tuotantokin vähenee, joten iho ei rusketu entiseen tapaan. Ihoon tulee pigmenttimuutoksia, maksaläiskiä ja vanhuuden luomia.

Ihonhoidossa ei ole helppoja poppakonsteja. Kauneushoitolasta saa kotihoitoon neuvoja ja suunnitelman.

– Ei kannata odottaa, että tulee akuutti hoidon tarve. Mitä aikaisemmin aloittaa ja mitä säännöllisempää hoito on, sen parempi tulos on, Kujala tiivistää. (HäSa)