Uutiset

Hyvä pelikään ei riittänyt pisteisiin

Hämeenlinnan Pallokerhon peli näytti perjantaina ihan erilaiselta kuin keskiviikkona maaottelutauon jälkeisessä ensimmäisessä ottelussa, mutta jääkiekkoliigan pisteisiin kotiottelun esityskään ei riittänyt. Ritariareenassa vieraillut ja rutkasti kauden alusta vahvistunut Oulun Kärpät haki pisteet Hämeenlinnasta hyvätasoisessa ottelussa numeroin 1–3 (0–0, 0–2, 1–1).

HPK:n tappioksi koitui tällä kertaa ottelun toinen erä, vaikka sen aikana se olisi yhtä hyvin voinut itsekin ratkaista pelin voiton. Kärpät kuitenkin käytti paikkansa hyväkseen, kun Mika Pyörälä (2+0) teki ensin vieraiden avausmaalin ja Shaun Heshka vähän myöhemmin kahden pelaajan ylivoimalla toisen.

Kahden maalin takaa-ajoasema kokenutta joukkuetta vastaan oli tällä kertaa liikaa. Jussi Rynnäs oli vieraiden maalissa erinomainen ja toisaalta Kärpät pystyi myös puolustamaan omaa aluettaan vahvasti. Kerhon ainoan maalin teki kapteeni Niko Kapanen, joka ohjasi Juho Keräsen laukauksen Rynnäksen ohi. Syöttöpisteen maaliin sai myös ketjun kolmas lenkki Teemu Turunen.

HPK:n puolustaja Joni Tuulola tiivisti ottelun jälkeen monen ajatukset.

– Esitys oli mielestäni meiltä hyvä ja meillä oli paikat voittaa ottelu. Jäähyttömyys oli iso osa suunnitelmaamme, mutta emme ihan siinä onnistuneet. Toinen erä oli pitkälti jäähyjen tappamista, mutta otamme tästä oppia ja lauantaina lähdemme Lappeenrantaan päättämään tämän viikon voittoon, Tuulola suunnitteli.

Kärpät sai tehtyä toisen maalinsa, kun Mathias Porseland lähti ensin istumaan kohtuullisen kevyestä kiinnipitämisestä, ja Henrik Forsberg otti hetkeä myöhemmin päätyväännössä kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

– Jäähyissä oli paljon huolimattomuutta ja ehkä vähän lepsua linjaakin. Tämä on kuitenkin aina jossittelua, enkä halua kommentoida enempää, Tuulola päätti.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli ihan aiheesta tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka turpiin tulikin toisen kerran peräkkäin.

– Pelissä oli kyllä tänään kova vaatimustaso. Olen tyytyväinen oman joukkueeni esitykseen. Nostimme paljon tasoa edellisestä ottelusta, ja tällä kertaa molemmat joukkueet olivat pelin ytimessä, Pennanen arvioi.

Kerho pääsi Kapasen kavennusmaalin jälkeen vielä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta siihen asti hyvin pyörinyt, mutta tehottomaksi jäänyt, pakkopeli ei saanut tilannetta aikaiseksi.

– Kolmannen erän ylivoima jää ainoana asiana mietityttämään. Emme saaneet sen aikana oikein mitään aikaan. Olisin halunnut nähdä sen aikana tiettyjä asioita, mutta jostain syystä pelaajat alkoivat soveltaa. Paajasen ylivoima oli siihen asti ihan hyvä, mutta siinä sekin sakkasi, Pennanen sanoi.

HPK pelaa viikon kolmannen ottelunsa lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. SaiPa hävisi viikon ensimmäisen ottelunsa torstaina kotonaan KalPalle voittolaukauskilpailun jälkeen. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic