fbpx
Uutiset

Hyvä taistelu jäi ilman palkintoa

FC Hämeenlinna laittoi Kakkosen kärkijoukkueen porilaisen FC Jazzin todella ahtaalle, mutta vierailija oli sitten aavistuksen tehokkaampi. FC Jazz jatkoi voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi tuloksella 1–0 (1–0).

Jazzin kärkipelaaja Samu-Petteri Mäkelä, 26, teki puolivarkain ratkaisuosuman 34. minuutilla kotijoukkueen puolustuksen hetkellisestä torkahduksesta. Mäkelä nosti samalla kauden maalisaldonsa samaan kuin pelinumero eli seitsemään.

– Pystyimme valmentajan näköiseen taistelevaan peliin. Koko joukkue taisteli, eikä ketään voi moittia. Tämä oli hyvää Kakkosen peliä. Olimme rehellisesti pykälän vastustajaa huonompi, mutta maanantaina jatkamme töitä treeneissä, sanoi FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa.

Latvanen oli näkyvästi esillä

Kotijoukkueen Aleksi Latvanen, 31, oli näkyvässä roolissa keskikentän keskustassa.

– Hyvä peli. Ympäripyöreä ottelu. Meillä oli riittävästi paikkoja, mutta ei tullut maalia. Ei ollut vastustajalle mikään läpihuutojuttu, sillä eivät ne varmasti ole juhlineet noin jokaista kuutta peräkkäistä voittoa, sanoi Latvanen, kun FC Jazzin pukukopissa oli lähes mestaruuspirskeet menossa.

Jere Suomalaisella oli paikka jo ennen porilaisten osumaa, mutta Jeren laukaus epäonnistui. Puolen tunnin hujakoilla Berat Grabovcin oikealta antama keskitys oli sujahtaa vierailijan verkkoon.

Myös FC Hämeenlinnan maalivahti Ville Kalervo venyi hyvään jalkatorjuntaan porilaisten maalihain Perttu Kuritun yrityksessä.

Latvanen sai mainion tasoitusmahdollisuuden ensimmäisen jakson lopulla hyvän keskeltä murtautumisen jälkeen.

– Tuli pitkä kosketus. Sen jälkeen oli myöhäistä ja jouduin vain sutaisemaan, Latvanen kuvaili loistopaikkaa.

Enemmän tekopaikkoja

Toisella jaksolla Suomalainen järjesti hyvän tilanteen, mutta tulosta ei tullut. Latvanen laukoi kertaalleen vaarallisesti. Myös Jazzilla oli pari tekopaikkaa toisella jaksolla kulman jälkitilanteesta.

– Loimme enemmän paikkoja kuin vastustaja. Heidän kokemuksensa ratkaisi viimeisellä kolmanneksella. Tämän verran oli eroa meidän ja kärjen välillä, Uusitorppa sanoi.

FC Hämeenlinnan neljän tappiottoman ottelun putki päättyi perjantaina.

– Jos pelaamme näin hyvin jatkossa, emme häviä enää kenellekään ainakaan ennen seuraavaa Jazzin kohtaamista, Latvanen arvioi.

FC Jazz kiskaisi eron FC Hämeenlinnaan jo 11 pisteeksi.

– Tavoite on kehittää pelaajia ja tarjota yleisölle nautittavaa peliä. Siinä onnistuimme. Jokaista peliä lähdemme voittamaan. Jos olemme kauden lopussa neljän parhaan joukossa, olemme tyytyväisiä, Uusitorppa suuntasi asetelmia loppukauteen.

B-juniori Kyöstilä debytoi

Puolustuslinja Omid Musawi, Lauri Hakanen, Aleksi Topinoja ja Miro Purosto selvisi hyvin.

Keksikentän pohjalla Harri Suhonen ja Esa Mattila olivat luotettavia. Piikissä aloitti Mikko Matinaro, mutta hän tuli tauolla vaihtoon. Tilalle tullut Aleksi Nieminen meni laitaan ja Grabovci siirtyi piikkiin. Se voikin olla Grabovcille ominaisempi tontti.

B-juniori Jami Kyöstilä (1996-syntynyt) debytoi Kakkosessa oikeana laitapakkina viimeisen puolituntisen.

– Nuoria ajetaan jatkossakin sisään. Lisäksi kehitetään omaa peliä, Uusitorppa sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot