Uutiset

Hyvä taistelu riitti pisteeseen

Steelersin naisten salibandyjoukkue järjesti kannattajilleen mukavaa nähtävää lauantaina Elenia-areenassa. Hyvän ottelun pelannut joukkue nappasi tärkeän pisteen liigaottelussa Jyväskylän Happeeta vastaan. Hyvävauhtinen ja tasainen kamppailu päättyi viiden minuutin jatkoajankin jälkeen numeroihin 3–3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0).

Tasapelipinna oli mannaa Steelersille, sillä liigan tyvipään kamppailuihin ajautuneella joukkueella on nyt kasassa viisi pinnaa. Kolme ottelua ennen sarjan päätöstä Steelers on pinnan edellä suoran putoajan paikalla majailevaa SB Vantaata.

Steelers ylsi lauantaina ehkä kauden ehyimpään esitykseensä. Hyvän maalivahtinsa Sara Seurujärven (31 torjuntaa) johdolla kaukaa ei liipannut voittokaan.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Toni Kankaanpää myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen. Kankaanpään mukaan pirteämpää menoa nähtiin jo viikko sitten pelatussa Classic-ottelussa.

– Joukkueen tekeminen on nyt hyvällä tasolla ja tällaisilla esityksillä meille kertyy vielä lisääkin pisteitä. Peli-ilme on erittäin hyvä. Vielä kun saamme erikoistilannepelimme hieman paremmaksi, niin hyvä tulee, Kankaanpää jutteli.

Kankaanpää oli suunnitellut joukkueensa kirin käynnistyvän jo paljon aiemmin.

– Meillä oli kuitenkin ensin loukkaantumismurheita ja sitten vielä flunssa-aalto. Pääsimme tolpillemme oikeastaan vasta puolitoista viikkoa ennen Classic-peliä, Kankaanpää muisteli.

Ykkösviisikko vauhdissa

Steelersin tehoista vastasi lauantaina Sanna Roiskon (1+1) johtama kentällinen, jossa urakoivat laiturit Heli Haapalahti (1+0) ja Roosa Kankare sekä puolustajat Tiia Leppänen (1+0) ja Laura Parikka (0+1).

Peli peliltä esityksiään parantava Leppänen oli yhtä hymyä ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

– Saimme pidettyä pelimme rauhallisena ja onnistuimme vielä tasoittamaankin taistelun. Aiemmin tappioasemassa pelaaminen on ollut meille vaikeaa. Kyllä tasapelikin oli lopulta hyvä saavutus, sillä vastassa oli kovaa liikkunut joukkue, Leppänen muistutti.

Myös Happeen päävalmentaja Timo Välimaa kehui Steelersiä. Etenkin maalivahti Sara Seurujärvi vakuutti vastustajan valmentajan.

– Jos hän olisi vähänkin kyykännyt, olisivat luvut voineet olla ihan toisenlaiset. Kokonaisuutena ottelu oli hyvätasoinen, eikä missään nimessä mitään lätkyttelyä, Välimaa kuvaili.

Välimaan joukkueen paras pelaaja oli taitava laitahyökkääjä Jenni Timonen (1+1). Maalinteossa onnistuivat lisäksi Aino-Maija Laaksonen (1+1) ja Johanna Helminen.

Steelers pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina Helsingissä. Joukkue kohtaa tuolloin M-Teamin.

Hämeenlinnalaiset kohtaavat liigassa vielä myös PSS:n ja TPS:n. PSS saapuu Elenia-areenaan maaliskuun 3. päivänä, ja Tepsin vieraaksi Steelers matkaa maaliskuun 8. päivänä. (HäSa)

Asiasanat