Kolumnit Uutiset

Hyvää isänpäivää, presidentti Trump

Onnea tuoreelle isälle.

Tiistai oli käänteentekevä päivä sinulle ja koko maailmalle, kun sait vastuullesi yli 320 miljoonaa amerikkalaista.

Olet tullut kansakunnan isäksi, ja se näyttää tulleen jopa sinulle itsellesi hieman yllätyksenä. Vastuu saattaa säikäyttää.

Isyys on täynnä haasteita, kuten varmaan hyvin tiedät ennestään viiden lapsen isänä. Olet kuitenkin nyt aivan uusien haasteiden edessä.

Lapsikatraastasi puolet kapinoi, kuten lapsilla on usein tapana. Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo useita päiviä ympäri Yhdysvaltoja.

Sinua myös rakastetaan, ei sinusta muuten olisi isää tullutkaan. Lapsiaan ei kuitenkaan voi valita, kuten osa lapsistasi ei ole valinnut sinuakaan.

Kaikki eivät hyväksy sinua, koska olet heidän mielestään avoimen rasistinen ja seksistinen fanaatikko. Moni uhkaa muuttaa maasta sinun takiasi.

Kenties uskottelet itsellesi, että tämä kaikki menee uhmaiän piikkiin. Uhmaikäisestä ei kuitenkaan kasva tasapainoista aikuista ilman oikeudenmukaista kohtelua.

Pidät muslimeita terroristeina ja meksikolaisia järjestään laittomina siirtolaisina. Naisia pidät pelkkinä lihakimpaleina ja ilmastonmuutosta satuna.

Sanasi ovat saaneet lapsesi pelkäämään. He pelkäävät, onko heille tilaa sinun Amerikassasi. He pelkäävät perheensä ja rakkaidensa puolesta. He pelkäävät maailmanrauhan ja maapallon puolesta.

He pelkäävät, oletko antanut äärimmäisten ajatuksiesi kannattajille kipinän ryhtyä sanoista tekoihin.

Älä unohda, että isänä näytät esimerkkiä. Puheidesi vaikutukset näkyvät jo amerikkalaisissa kouluissa.

Tiistain jälkeen Twitterissä on jo raportoitu useista tapauksista, joissa vähemmistöryhmien lapsia on kiusattu. Etenkin latinotaustaiset lapset ovat saaneet kuulla toisten lapsen huutoja siitä, että muuri pitäisi rakentaa pian.

Muuri voi joidenkin mielestä tuntua siltä, että valikoit joukosta lempilapsia ja suljet muut ulkopuolelle. Millainen terapia heitä myöhemmin sen takia odottaa?

Toivotan siis hyvää isänpäivää sinulle, Yhdysvaltain 45. presidentiksi valittu Donald Trump.

Yhden neuvon haluaisin vielä antaa. Riitapukareiksi jakautuneen kansakunnan isän kannattaa muistaa, että rakkaus voittaa vihan. Tasapuolista johtajaa kunnioittavat sekä lapset että kansalaiset.

Toivomme kaikki, että teet parhaasi.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic