Uutiset

Hyvän viikon komea päätös

Kahdeksan pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Jääkiekkoliigan maaottelutauko teki HPK:lle terää. Se voitti kaikki viikon kolme otteluaan. Eikä siinä läheskään kaikki. HPK:n pelaamisen ilme ja ilo ovat nyt täysin erí tolalla kuin ennen taukoa.

Lauantaina Kerhon vasta 18-vuotias supermaalivahti Juuse Saros nollasi Helsingin Jokerit Rinkelinmäen huumassa. Nollapeli oli Sarokselle kauden neljäs. Hän tarvitsi siihen tällä kertaa 28 torjuntaa.

Saros sai nyt erinomaista tukea kenttäpelaajilta. HPK puolusti suurella sydämellä niin kuin joukkueen kurssin pelaajineen kääntänyt päävalmentaja Pasi Arvonenkin todisti.

Lauantaisesta Kerhosta on turha hakea heikkoa lenkkiä, koska sellaista ei ollut. Arvonen nosti esiin nelosketjun Teemu Rautiainen–Otto Paajanen–Juha Koivisto, joka menee eikä meinaa.

– Se ei välttämättä pisteillä mässäille, mutta taistelee koko ajan hienosti, Arvonen kehui.

Rendulicilla herkkuilta

HPK:n hyökkäyspelin sielu oli silti Antti Kerälän johtama kolmikko, jonka laidoilla viilettävät Jesse Saarinen ja Borna Rendulic. Rendulicilla oli todellinen herkkuilta. Hän antoi huikean syötön Craig Schiran tekemään 1–0-maaliin ja teki itse kolmannessa erässä 2–0-maalin läpiajonsa päätteeksi. Maaliinsa Kroatian ykköskiekkoilija sai syötön Jesse Saariselta, joka käytti hyväkseen jokeripakki Teemu Erosen lipsahduksen.

– Oli hyvä peli, varmasti meiltä kauden paras. Ei annettu mahdollisuuksia Jokereille. Ei se päässyt kunnolla paikoille, Rendulic iloitsi pelin jälkeen.

1–0-syöttöään Rendulic ei pitänyt itse kummoisena suorituksena, vaikka olihan se tosi hieno passi.

– Se oli helppo syöttö. Sain kiekon, katsoin ja näin Schiran, kroaatti selvitti.

Kerhon toisessa maalissa Rendulic tiesi mitä teki.

– Päätin ampua, kun pääsin läpi.

Maaottelutauolla Rendulic ja Saarinen saivat sentterikseen Antti Kerälän. Nopeasti on kolmikko löytänyt yhteisen sävelen.

– Tykkään pelata Kerälän ja Saarisen kanssa. Meillä kemiat synkkaavat, Rendulic vakuutti.

Vihko avasi maalitilinsä

Peli oli makeaa mannaa myös Joonas Vihkolle, joka oli jäänyt maaleitta 22 edellisessä ottelussa.

Nyt natsasi, kun aikaa oli jäljellä minuutti ja 44 sekuntia. Vihko teki kauden ensimmäisen liigamaalinsa tyhjiin. Hän sai siihen syötön hyvältä pelikaveriltaan Ville Viitaluomalta. Se oli nätisti tehty Kerhon kipparilta.

– Totta kai tuntui hienolta, Vihko hymyili jäähallin käytävällä, odottaessaan vuoroaan TV-haastatteluun.

– Alkukaudesta oli paikkoja. Tolppiin osui, mutta maaliin ei mennyt millään. Sitten tuli vaikeas vaihe niin kuin koko joukkueelle, eikä oikein edes tontin tonttia, hän mietti alkukauden maalittomuuttaan.

Vihkon mielestä tauko tuli Kerholle justiinsa oikeaan paikkaan. Sen jälkeen on tahti pelissä ollut toinen.

– Vastoinkäymiset ja nämä kaikki tapahtuneet hitsasivat joukkuetta yhteen. Jokainen pelaa nyt joukkueelle ja valmennukselle. On hieno olla mukana tässä joukkueessa. Nyt taas uskotaan omaan hommaan.

Vihko muistutti, että pelin jengoilleen saaminen on kiinni monista pienistä jutuista.

– Pelisysteemimme on nyt vielä selkeämpi kuin alkukaudesta.

Kokenut hyökkääjä antoi kehuja myös joukkueen kuopukselle.

– Ei saa unohtaa Saroksen Juusen hienoa maalivahtipeliä. Hän antaa meille aina mahdollisuuden voittaa.

Kerhon herääminen ja vastustaja Jokerit toivat Ritariareenaan 4 128 katsojaa. Tunnelma oli mainio ja siitä pitivät huolen myös sadat jokerifanit. He olivat nyt viimeisen kerran yhteisellä ”ison porukan reissulla Sikalassa”. Ensi kaudellahan Jokerit pelaa KHL:ssä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic