Uutiset

Hyvästä pelistä saatava voittoja

HPK päätti viime viikon hyvällä pelillä. Se ei kuitenkaan paljon lohduttanut, sillä kelpo pelit Tapparaa ja Kärppiä vastaan eivät antaneet pisteen pistettä.

– Varsinkin lauantaina Oulussa esityksemme oli aika jämäkkä. Kärppiä vastaan loimme paikkojakin niin, että olisimme voineet voittaa. Tapparaa vastaan olimme kiekollisena ehkä vastustajaa enemmän, mutta siinä ottelussa meillä ei ollut paljon maalipaikkoja. Tappara puolusti todella hyvin. Viime viikon heikoin pelillinen esitys meillä oli tiistaina Vaasassa, mutta sieltä otimme kolme pistettä, miettii HPK:n valmentaja Vesa Viitakoski.

HPK on sarjassa yhdentenätoista, kun kahdeksan kierrosta on jäljellä. Ilves on play off -viivan päällä kymmenentenä kuusi pinnaa HPK:n edellä. Ässillä on puolestaan piste enemmän kuin Ilveksellä.

Kerhon tilanne on jokseenkin samankaltainen kuin vuosi sitten, jolloin hämeenlinnalaiset aloittivat uskomattoman nousunsa nimenomaan kahdeksan kierrosta ennen runkosarjan maalia. Tosin viime kaudella HPK:lla oli vielä isompi kaula kurottavana.

HPK:lla on taas kolmen ottelun viikko, joka alkaa tänään kotihallissa huippukuntoista Espoon Bluesia vastaan. Tästä pelistä takaa-ajon olisi oikeastaan jo pakko alkaa, jos se ylipäätään on alkaakseen. Enää ei riitä pelkästään hyvä peli, nyt on aika alkaa repiä voittoja. Ja ihan sama, millaisella pelillä ne voitot tulevat – kunhan tulevat.

– Kopissa on rento fiilis. Ei meillä mitään hätää ole. Kahdeksan peliä on jäljellä ja paljon pisteitä jaossa. Otetaan tällä viikolla kolme voittoa ja taas on ihan eri tilanne. Tiistaina aloitetaan ja peli kerrallaan mennään eteenpäin, tuumaa HPK:n puolustaja Aleksi Laakso.

Viitakoski muistuttaa, että HPK pelaa vielä sekä Ässiä että Ilvestä vastaan.

– Kaikki on yhä omissa käsissä, hän painottaa.

Kerhon tiistainen vastustaja Blues on Laaksolle tuttu seura, sillä sieltä hän aikoinaan Kerhoon tuli. HPK:ssa Seinäjoelta lähtöisin oleva Laakso pelaa neljättä kauttaan.

– Paljon en ole Bluesia seurannut tai sitä miettinyt. Työteliäs nippuhan se on. Ja Bluesin kärkiäijät ovat olleet kovassa vireessä, Laakso sanoo.

Vuoristorataa

Laakson mielestä HPK:n ja hänen oma kautensa ovat menneet melkein käsi kädessä suuntaan jos toiseenkin.

– Oma kausi on ollut yhtä vuoristorataa niin kuin koko joukkueenkin. Monta hyvää peliä on ollut peräkkäinkin, mutta sitten on käyty pohjalla.

Laaksolla osaa sanoa meriselityksenkin joukkueensa vuoristorataan.

– Pelejä on paljon ja henkisen lataus ei pelistä toiseen ole niin kova kuin pitäisi. Meillä on aika nuorin joukkue. Sen rutiinitaso ei riitä vielä mihinkään. Illasta toiseen pitäisi pelata parastaan. (HäSa)

Asiasanat