Uutiset

Hyviä kokemuksia lasten peliliigasta

Pullerin tekonurmi täyttyi lauantaina innokkaista jalkapalloilijoista ja heidän kannustajistaan. Vuosina 2002-05 syntyneiden poikien ja tyttöjen Elenia-peliliiga on kerännyt viikoittain lähes 40 joukkuetta kirmaamaan pallon perässä.

Peliliiga on tarkoitettu Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajille, mutta naperopäällikön Jyri Harjun mukaan tapahtumiin on toivotettu tervetulleeksi myös muut seudun seurat. Kevätkauden neljännessä turnauksessa oli mukana joukkueita Parolan Visasta, Tervakosken Padosta, Urjalan Palloseurasta, Janakkalan Pallosta ja Forssan Jalkapalloklubista.

– Kevätkierros jatkuu juhannusviikolle, minkä jälkeen otetaan vastaan ilmoittautumisia syyskautta varten. Jatkamme jälleen elokuun alussa ja pelaamme syyskuun loppuun asti kerran viikossa, Harju kertoo.

Elenian kanssa tehtävän yhteistyön myötä peliliiga on kaikille joukkueille maksuton. Kolmituntiset tapahtumat järjestetään aina Pullerin tekonurmella, joka jaetaan kahdeksaan pelikenttään.

– Tuomarikulut hoidetaan niin, että toisesta joukkueesta tulee aina pelinohjaaja. Kentällä on kustakin joukkueesta kerrallaan 4 pelaajaa ja maalivahti. Silloin jokainen saa varmasti koskea palloon. Pelit kestävät 18 minuuttia, ja niitä kertyy kullekin joukkueelle 2-4.

Tuloksia peliliigassa ei kirjata, mutta Harju hymyilee pelaajien kyllä itse tietävän, kuka on voittanut.

– Kilpailu ei ole pahasta, mutta tärkeintä ovat onnistumiset, positiiviset kokemukset ja tietysti se, että kaikki pääsevät pelaamaan. Palaute peliliigasta on ollut niin hyvää, että jatkamme ehdottomasti myös ensi vuonna, Harju vakuuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic