fbpx
Uutiset

Hyviä uutisia Hämeenlinnasta

Jaakko Tiihonen otti kirjoituksellaan “Huonoja uutisia Hämeenlinnasta” 23.11. 2005 kantaa kolmannen sektorin tukemiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä. Jaakko Tiihonen puuttui tärkeään asiaan, mutta kirjoituksessa oli Hämeenlinnan perusturvan osalta kaksi virheellistä tietoa.

Ensinnäkin lautakunta on vuosittain antanut toiminta-avustusta Mielenterveysyhdistys HÄMI ry:lle. Sillä on tärkeä mielenterveyskuntoutujien julkisia palveluja täydentävä ja tukeva rooli Hämeenlinnassa.

Perusturva on aina tehnyt yhteistyötä sen kanssa ja jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä.

Toiseksi kehitysvammaisten kerho- ja leiritoimintaa varten perusturvalla on talousarviossa varattuna rahaa myös vuodelle 2006. Perusturvan apuna tässä tärkeässä kehitysvammaisten vapaa-aikaa tukevassa toiminnassa on vuosina 2004 – 2005 ollut “Vapaa-aika vireäksi” -projekti.

Projektin hallinnasta on vastannut Pääjärven kuntayhtymä ja projektiin ovat osallistuneet rahoittajina Hämeenlinnan kaupunki ja Hattulan kunta ja toimijana Hämeenlinnan kehitysvammaisten tuki ry. Projekti loppuu, mutta kehitysvammaisten kerho- ja leiritoimintaa tullaan järjestämään myös vuonna 2006.

Hämeenlinnan perusturva tekee jatkossakin parhaansa tukeakseen mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten selviytymistä. Tässä työssä kolmannen sektorin järjestöillä on tärkeä rooli.

Ulla Pullola

perusturvalautakunnan puheenjohtaja(sd.)

Hämeenlinna

Janne Parikka

Perusturvakeskuksen

vammaispalvelujen

koordinaattori

Hämeenlinna

Menot