Uutiset

Hyvinkää nuiji Paukun tytöt

Hämeenlinnan Paukku ei saanut pistepussiinsa lisäystä tiistaina pesäpallon tyttöjen superpesiksessä. Hämeensaaressa vieraillut Hyvinkään Tahko oli kotijoukkuetta parempi jaksoin 2–0 (13–0, 3–1) ja vei täydet sarjapisteet viitisenkymmentä kilometriä moottoritietä etelään.

Paukku oli koleassa säässä pelatussa ottelussa pahemmin kohmeessa avausjaksolla. Tahko paukutti juoksuja, eikä Paukku saanut etenijää kertaakaan kotipesään juoksun arvoisesti. Toisella jaksolla Paukku sai yhden juoksun, kun Minna Varis ehti kotiin Aino Ala-Kauhaluoman lyönnillä.

– Vastustaja oli parempi ja on kylmä fakta, että tasoero on tämä. Ensimmäisellä jaksolla avitimme vähän, mutta olisimme hävinneet jakson, vaikka pallot olisi saatu kiinni ja heitot olisivat olleet kohdallaan, myönsi Paukun pelinjohtaja Jari Luopa.

Tahko on sarjan kärkijoukkueita.

– Jotkut sen otteluista on keskeytetty juoksueron takia. Meille ei ole niin käynyt, että numerot olisivat olleet sen sorttisia. Tarkoituksena on ollut katsoa taso ja osoittaa pelaajille, että jotain tarvitsee tehdä, jos urheilijana haluaa kehittyä. Siinä mielessä nämä ovat tärkeitä otteluita, Luopa muistutti.

Paukku sai koko ottelussa kasaan seitsemän kolmostilannetta, kun hyvinkääläisten etenijä odotti kolmospesällä kotiutusta 27 kertaa. Eniten Paukun ulkokenttää rokotti Hyvinkään Tessa Vahvelainen, joka löi viisi juoksua ja toi kolme. Lotta Vahvelainen löi kolme juoksua ja jokeri Henriikka Karinen kaksi. (HäSa)

Asiasanat