Uutiset

Hyvinkää valmis kapinaan Kanta-Hämeessä

Riihimäen ja Hyvinkään yhdistämisestä tulee odotetusti kova taistelu. Vaikka Hyvinkään kaupunginjohtaja Raimo Lahti vakuutti, ettei kaupungilla ole mitään kolmea naapuria vastaan, maakuntaraja on kova jakoraja.

Jos liitos kolmeen naapurikuntaan esitetään osana Uuttamaata ja Helsingin seutua, esitys sopii Hyvinkäälle. Sen sijaan ajatus liitoksesta Kanta-Hämeeseen nostaa Hyvinkäällä myrskyn.

– Hyvinkää tulee vastustamaan yhdistämistä Kanta-Hämeeseen kaikin soveliain ja epäsoveliain keinoin, täräytti Raimo Lahti tiedoksi niin ministeriöille kuin naapurikunnille.

Hyvinkää kuuluu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin Husiin. Siksi erityisesti terveydenhuollon järjestämismalli on kaupungille tärkeä kriteeri.

Hyvinkää ei myöskään halua vaarantaa saavuttamaansa vahvaa yhteistyöasemaa Helsingin seudun metropolikuntien keskuudessa.

Riihimäen valtuuston puheenjohtaja Kirsti Tolvanen korosti Riihimäen, Hausjärven ja Lopen yhteenliittymää, muttei sulkenut Hyvinkäätäkään mahdollisen suurkunnan ulkopuolelle.

Lopen valtuuston puheenjohtaja Seppo Kuparinen (kesk.) ja Hausjärven valtuuston puheenjohtaja Kari Masalin (sd.) korostivat itsenäistä kuntaa, mutta pitivät edelleen kiinni Hyvinkään liitoksen välttämättömyydestä, jos kuntaliitos toteutuu. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic