fbpx
Uutiset

Iäkäs nainen paleltui hankeen Hyvinkäällä

Muistivaikeuksia poteva 75-vuotias nainen katosi sairaalamatkalla ja löytyi pakkasaamuna kuolleena metsätieltä viikko sitten Hyvinkäällä.

Tapahtunutta edelsi viime tiistai-illan ja yön kestänyt suuretsintä, jossa kadonnutta haettiin viranomais- ja vapaaehtoisvoimin sekä helikopterilla, mutta ilman tulosta. Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa selvitetään nyt naisen kuolinsyy.

Lievästi dementoitunut nainen oli mennyt Hyvinkään sairaalaan lääkärikäynnille, mutta vääränä päivänä.

– Hän oli sairaalasta poistuessaan ilmoittanut hankkivansa saattajan hakemaan häntä. Jostain syystä näin ei ollut tapahtunut, vaan nainen soitti myöhemmin iltapäivällä kello 17:n aikaan pojalleen ja kertoi eksyneensä. Puhelu katkesi, poika hälytti poliisin, joka paikansi matkapuhelimen ja aloitti etsinnät yhdessä vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja koirien kanssa, kertoi rikosylikomisario Markku Tuominen Hyvinkään poliisista.

– Kadonneen puhelu paikannettiin suuren linkkimaston läheisyyteen, mutta alueelta naista ei löytynyt. Myös se paikka, josta etsitty löytyi menehtyneenä seuraavana aamuna, tutkittiin illalla. Siellä ei silloin ollut ketään, selvitti rikoskomisario Tuominen. (HäSa)

Menot