fbpx
Uutiset

Iäkäs pariskunta kuoli kolarissa Hattulassa

Kaksi ihmistä kuoli Hattulassa Pälkäneentiellä tiistaina iltapäivällä tapahtuneessa rajussa liikenneonnettomuudessa. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi kolme henkilöä.
Kolari tapahtui Hattulan Pyhän Ristin kirkon kohdalla kello 15 aikaan. Kolarissa oli osallisena kolme henkilöautoa ja rekka.
Onnettomuus tapahtui, kun Pälkäneen suunnasta tullut rekka törmäsi edellään ajaneen vasemmalle kääntymässä olleen henkilöauton perään. Rekka ja auto törmäsivät myös kahteen muuhun henkilöautoon. Henkilöautot romuttuivat täysin.
Surmansa sai iäkäs pariskunta.
– Nainen oli noin 70-vuotias ja mies yli 80-vuotias. He olivat autossa, jonka perään rekka törmäsi, kertoi komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista.
Rekan kuljettaja ja kahdessa muussa henkilöautossa olleet kuljettajat loukkaantuivat.
Kanta-Hämeen poliisin mukaan rekan kuljettaja ei ollut havainnut edellään ajaneen auton kääntymistä vasemmalle Pyhän ristin tielle Tämän seurauksena rekka törmäsi kääntyvän auton takaosaan.
Rekka suistui tieltä pellolle
Rekka ajautui törmäyksen voimasta vasemmalle puolelle pellolle, mutta pysyi kuitenkin pystyssä. Kulkiessaan vastaantulevien kaistan yli osui rekan perävaunu vastakkaisesta suunnasta tulleen auton kylkeen. Rekka vaurioitui pahoin keulastaan.
Komisario Ilkka Iivarin mukaan poliisi tutkii onnettomuutta ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena, mutta rikosnimikkeet täsmentyvät vielä myöhemmin. Kolarin tutkii myös liikennevahinkolautakunta.
Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt kestivät kolmisen tuntia. Raivaustöiden ajan Pälkäneentie eli tie 57 oli suljettu ja poliisi ohjasi liikenteen kulkemaan kiertotielle.
Poliisi kaipaa havaintoja ja todistajia tapahtuneelle. Poliisiin voi ottaa yhteyttä numeroon 071873011 virka-aikaan. (HäSa-STT)

 

 

Menot