fbpx
Uutiset

Idea kasvitietokannasta poiki bisneksen

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ideasta on jalostunut internetiin avautuva kasvitietokanta. Viheralan ammattilaiset ja opiskelijat löytävät Suomen kasvuvyöhykkeille sopivien kasvien tiedot kesällä avautuvasta verkkopalvelusta Vihernetistä.

Idea syntyi, kun viheralan opiskelija tuskastui täysin etsiessään kasvitietoja tehtävää varten. Tietoja selattiin useista eri kirjoista ja muista lähteistä hyvin pitkään ja hartaasti.

– Hamkin tuki on ollut merkittävässä roolissa yritysidean jalostamisessa ja Hämeenlinnasta on tullut hyvä kuva yrittäjäystävällisenä kaupunkina, kertoo Vihernetin toinen perustaja Kukka Koskinen.

Lea Hettula ja Kukka Koskinen opiskelivat Hamkin Lepaan yksilössä maisemasuunnittelua.

Ideaa Vihernetistä on kehitetty liiketoiminnaksi Hamkin yrittäjyyttä tukevien palvelujen ja koulutuksen avulla. Markkinoinnin opintojen yhteydessä tehdyt markkinointi- ja viestintäsuunnitelmat otetaan käyttöön, kun palvelu on saatu myyntikuntoon.

Yrittäjät arvioivat, että kasvitietokannan lopullinen koko on kolmen- ja neljäntuhannen välillä. Asiakkaat voivat lisätä tietokantaan omia kommenttejaan yksittäisten kasvien kohdalle. Näin tietokanta pysyy tuoreena ja ammattilaiset voivat vaihtaa siellä kokemuksiaan kasvien menestymisestä tietyissä olosuhteissa.

Tietokannan ohjelmoinnista on vastannut Hamkin mediatekniikan opiskelija Jaakko Hartikainen, joka aloittaa myös yrityksen ensimmäisenä työntekijänä kesällä. (HäSa)

Menot