Uutiset

Ihan kivat Elomessut ei tarjonnut yllätyksiä

Kaupungin kesän väkirikkain tapahtuma Elomessut ylsi totuttuun tapaan kävijätavoitteeseensa. Hämeensaaressa lähes 300 näytteilleasettajan ja myyntikojun keskellä puikkelehti viikonlopun mittaan noin 50 000 messuvierasta.

Kaksikymmenvuotias Elomessut luovittiin läpi perinteiseen malliin, ilman sen suurempia yllätyksiä. Samankaltaisuus saattaakin olla tapahtuman suola.

-Aina tehdään pieniä uudistuksia ja järjestelyjä, mutta tarvitseeko mitään vaihtaa, jos väki kerran tykkää, Hämeen Messut Oy:n toimitusjohtaja Kari Markkanen myhäili sunnuntaina tapahtuman viime minuuteilla.

Markkasen mukaan Elomessut järjestettiin totutulla kaavalla yleisön ja messuesittelijöiden toiveiden mukaisesti.

-Se on fakta, että yrittäjät ovat pitkälti samoilla paikoilla, koska he haluavat niille.

Vanhalle tutulle paikalle oli hakeutunut myös kuudetta kertaa Elomessuille saapunut lahtelainen kalaruokakoju Finnjani Ay.

-Ensi vuonna olemme mukana jälleen, mutta ehkä toisella myyntipaikalla, yrittäjä Jani Rissanen kertoi.

”Potentiaali jää hyödyntämättä”

Pieniä muutoksia messuille kuitenkin kaivattaisiin.

-Kyseessä on enemmän myyjäiset kuin messut. Varsinkin ruokakojuja on liikaa, tuumi kolmatta kertaa peräkkäin tapahtumassa vieraillut JP Tiainen.

Tiainen piti Elomessuja hyvin järjestettynä tapahtumana, mutta kaipasi myyntikojujen joukkoon enemmän elämyksiä ja paikallisuutta.

-Tällä talousalueella on paljon omaa, mitä voisi tuoda enemmän esille. Kuusamon muikkuja on joka paikassa.

-Esimerkiksi matkailupuolesta ja alueen golf-kentistä ei ollut esillä oikein mitään. Tapahtuman potentiaali jää vähän hyödyntämättä.

Elomessuilla noin kymmenen vuoden tauon jälkeen käyneet Jaakko ja Helmi Kankaanmäki muistelivat tarjonnan säilyneen jokseenkin samana, mutta puitteiden kasvaneen vuosien varrella.

-Sellaiset olivat kuin yleensäkin, paljon asiakkaita ja esittelijöitä. Ensi vuonna tullaan uudestaan, luomuohrajauhoja ostanut pariskunta totesi. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic