fbpx
Kolumnit Uutiset

Ihan tavallista elämää painajaisessa

Mielenosoituksen banderollissa kysyttiin, taistelivatko veteraanit turhaan. Vastaan, etteivät taistelleet. Silti nyppii, että veteraanit piti tähänkin asiaan sekoittaa.

He takasivat meille moniarvoisen demokratian, jossa saa muun muassa osoittaa mieltään melkeinpä mistä syystä tahansa.

Mielenosoituksessa oli kyse turvapaikanhakijoista, tietty.

Kun on asunut pitkään yhdessä Helsingin ns. mamulähiöistä, on syntynyt tähänkin asiaan näkökulmaa. Kotikulmilla noin 20 prosenttia asukkaista on maahanmuuttajia.

Peruskoulussa puhutaan äidinkielenä yli 20 kieltä. Olemme siis tietämättämme eläneet Olli Immosen (ps.) monikulttuurista painajaista.

Kun päiväkoti muutti joku vuosi sitten sisäpihaltamme koulun yhteyteen, taloyhtiön hallitus vuokrasi tilan muslimien kulttuuriyhdistykselle.

Yhtiökokouksessa oltiin tyytyväisiä, että yli 100 neliön tila saatiin nopeasti vuokratuksi.

Tilaan tuli rukoushuone. Toimintaa on viikonvaihteissa ja paastokuukauden aikana joka ilta.

Mikä on muuttunut – varmaan se, että hiekkalaatikolla lapset puhuvat suomen ja ruotsin lisäksi Lähi-idän kieliä.

Uskontojen välistä ekumeniaa harrastetaan siten, että muslimiseurakunta saa pysäköidä viereisen kirkon parkkipaikalla. Siellä riittää tilaa jumalanpalveluksien aikanakin.

Muslimiseurakuntalaisista monet miehet ovat yrittäjiä ja työllistävät muita maahanmuuttajia, jopa kantasuomalaisia. Naiset on koulutettu lähihoitajiksi niin kuin nykyään on tapana.

Osa mamuista on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina, osa paremman leivän perässä, elintasosurffareina, kuten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) heitä kuvaa.

En pelkää liikkua kotikulmilla. Pelkkää auvoa lähiöelämä ei silti ole.

Kierrän kaukaa vanhan ostarin takana majaa pitävän sekakäyttäjien poppoon, kaikki järjestään kantasuomalaisia. Ihmisiä hekin ovat, mutta päihteet tekevät tyhjiksi kaikki auttamisyritykset.

Ostarilla on viisi pubia ja sen huomaa. Myös asemanseudulla näkyvät elämän varjopuolet.

Kun ostarilla tapellaan, puukotetaan tai ammutaan, tekijöinä ovat kantasuomalaiset.

Ja jälleen mamu-lähiömme maine kasvaa.

Menot