Uutiset

Ihmisestä välittää vain toinen ihminen

Ateistille elämä on tarkoituksetonta, mutta ei merkityksetöntä. Jokaisen elämällä on itse annetun merkityksen lisäksi se arvo, jonka toiset ovat sille antaneet.

Kuten Intian valtameren hyökyaalto osoittaa ties kuinka monennen kerran, mikään henkiolento ei huolehdi ihmisistä. Ihmisestä välittää vain toinen ihminen.

Toisten puolesta rukoileminen ei auta avun tarvitsijoita; se hyödyttää vain rukoilijaa itseään, jos häntäkään. Jos rukoilu auttaa löytämään toivoa ja täten palauttamaan rukoilleelle elämänhalun ja toisista välittämisen ajatuksen, sen voi nähdä jotenkin mielekkääksi.

Toivon kovasti, ettei jyrkinkään uskovainen näkisi tsunamia minkään jumalan aiheuttamana rangaistuksena ihmiskunnan huonosta elämästä.

Hyökyaallon iskiessä rannikon läheisyydessä oleilleet ihmiset olivat siellä sattumalta ja ovat tapahtuneeseen syyttömiä.

Uhrien omaiset tarvitsevat nyt apuamme, että pääsevät menetyksen jälkeen jaloilleen. Katastrofi voi laajeta tuhoalueella kulkutaudeiksi ja suurentaa tuhoa entisestään.

Uusien uhrien estämiseksi tarvitaan rahallista tukea, jota jokainen voinee hieman antaa. Oleellista ei ole annetun summan määrä, vaan teko itsessään.

Mannerlaattojen välisten jännitysten purkautuessa on ihminen kovin pieni. Sitä ei voi estää, siitä voi vain varoittaa ja paeta sitä, jos pystyy. Tuhojen korjaamiseen voivat silti kaikki osallistua – maailmankatsomuksesta riippumatta.

Päivän lehti

5.7.2020