Uutiset

Ihmiskunnan koko hyvä pitää nykyisenä

Kuuntelin sivukorvalla politiikan puhemyllyä radiosta ja siellä kansanedustaja Päivi Räsänen(kd.) toi esille, että ihmisiä pitää kannustaa tekemään paljon lapsia. Syynä on tuleva ikärakenteen vinoutuminen. Sama ilmiö on nähtävissä muuallakin.

Esimerkiksi Taiwan tarjoaa suurta palkkiota lapsentekoon innostavasta mainoslauseesta.

Mitenköhän tulevat sukupolvet pärjäävät, tekevätkö ne entistä enemmän lapsia? Väestön eksponentiaalinen kasvuko sitten ratkaisisi kaikki ongelmat? Juuri tässä on ydinjätettä suurempi riski jälkeläisillemme.

Eikö olisi mitenkään mahdollista, että yritettäisiin pärjätä 7 000 000 000 ihmisellä? Jos yhdellä sukupolvella olisi hiukan hankalaa suuren vanhusmäärän kanssa ja vastaavasti heidän vanhemmillaan olisi hoitajista ja maksajista pulaa, niin seuraavalla sukupolvella olisi jo helpompaa.

Päästökaupat ja sen sellaiset on täyttä puuhastelua ja sivuraide. Todellinen ongelma on yksinkertaisesti liikakansoitus.

Kuka sitten keksii humaanin tavan jäädyttää ihmiskunnan koko nykyiselleen tai jopa sen alle? Ja kuka sen pystyy toimeenpanemaan? Ei kukaan, huonolta siis näyttää.

Luonnolla on aina ollut keinonsa rajoittaa räjähdysmäisesti kasvavia populaatioita, mutta ihminen on osoittautunut viisaudessaan hankalaksi vastustajaksi.

PL

Hämeenlinna

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic