Uutiset

Iiro Nurmisen tehoilta takasi Steelersille pisteet

Hämeenlinnan Steelersin pistekärki Iiro Nurminen oli ratkaisijan roolissa lauantaisessa salibandyn miesten Divarin ottelussa Iittala-hallissa.

Nurminen oli mukana joukkueensa viidessä (3+2) osumassa, kun Steelers pelasi 7-6 (2-1, 3-2, 2-3) -voiton siuntiolaisesta Ådalens IF:stä.

-Nyt meni maaliinkin. Joukossa oli pari tuurimaaliakin. Yksi syötöksi tarkoitettukin meni maaliin, jutteli viisi maalia edellisessä ottelussa syöttänyt Nurminen, 21, pelin jälkeen.

Nurminen on ollut tällä kaudella joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja. Hän on pelannut kaikki 21 Steelersin sarjaottelua ja miehen saldo on muhkea 19+27=46. Sillä Nurminen on Divarin pistepörssissä viidentenä.


Tärkeä voitto

Voitto oli hämeenlinnalaisille tärkeä. Se venytti eron karsijan paikalla olevaan siuntiolaisjoukkueeseen seitsemään pisteeseen. Steelers on nyt taulukossa kuudennella sijalla.

-Kyllä nyt alkaa näyttää siltä, että Steelers pelaa ensi kaudellakin Divarissa, Nurminen tiivisti ja myönsi, että lauantainen kuuluu sarjaan isot voitot.

Nurminen hyökkäsi samassa ketjussa Jussi Korhosen (0+3) ja joulun jälkeen TPS:sta palanneen Matti Mannisen kanssa.

-Pelasimme toisen koko ottelun tällä kolmikolla. Matin kanssa olen pelannut jo junioriajan, illan tehopelaaja sanoi.

Steelersin puolustuksen tykki oli kaksi maalia laukonut Tuomas Mikkola. Miiro Maunula (1+1) ja Sami Saarinen (1+1) onnistuivat myös maalinteossa.

Maalivahti Juha Jokinen oli kuudesta takaiskusta huolimatta yksi kotivoiton pääarkkitehdeistä. Hän torjui melkein kaksi kertaa enemmän (36 laukausta) kuin vastapuolen kollegansa. Kolmannessa erässä Steelersin kenttäpelaajien virheet teettivät Jokiselle töitä peräti 18n torjunnan verran.


Jännäksi meni

Steelers teki pelistä itselleen vaikean. Se hukkasi kahdesti reilun johtoaseman. Yhdeksän minuuttia ennen loppua kotijoukkue johti jo 7-3, mutta ÅIF nousi maalin päähän, eikä tasoituskaan kaukana ollut.

ÅIF:n nosti karvaustaan selvässä tappioasemassa ja se näytti olevan myrkkyä Steelersille. Paineen alla kotijoukkue teki solkenaan jopa alokasmaisia virheitä. Paineen voisi purkaa hyvällä ja huolellisella syötöllä ja nopealla pelin kääntämisellä, mutta siihen ei Steelers pystynyt. Harhasyötöt ja keskialueen pallon menetykset antoivat vieraille liian monta mahdollisuutta.

-Näin tuntuu käyvän aina, kun johdamme peliä. Ihan järkyttävää, taisi näyttää hirveältä, Riihimäellä Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Nurminen puuskahti.

Kovin hyvällä ei Steelersin päävalmentaja Mikko Koivistoinenkaan tuskaista loppua katsellut – varsinkin kun ÅIF tuli ylivoimalla maalin päähän 40 sekuntia ennen loppua ja oma alivoima johtui vaihtoaitiosta kuuluneesta mussutuksesta tuomareille.

-Ei pitäisi tulla tuollaisessa tilanteessa yllätyksenä, että kaveri nostaa peliään. Kaksi eräähän oli kauheata kävelyä. Vastustajalla vaan on sellainen pelitapa, että peli menee seisoskeluksi. Tärkeintä kuitenkin oli saada kaksi pistettä. Sarjapaikan säilyttäminen alkaa olla jo melko lähellä, Koivistoinen tuumi.

Steelersin kolmosketju oli mennyt uuteen uskoon, kun Kaj Palmroth loukkaantui torstain harjoituksissa, eikä pystynyt pelaamaan. (HäSa)

Mainos