Uutiset

Iisakille kissaterapiaa

Valtuutettu Iisakki Kiemunki (sd.) toi rehdisti julki mielipiteensä kissaeläimistä (HäSa 17.10.2005). On erittäin kunnioitettavaa, että uskaltaa julkisesti kertoa inhonsa ja pelkonsa kohteista. Kiemungin kirjoitus oli ilahduttavan suoraselkäinen.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: eläimiin kohdistuvista peloista voi päästä yli. Huonot kokemukset – joita uskon Kiemungillakin olevan – synnyttävät pelkoja, jotka puolestaan sytyttävät vihan. Ennakkoluulot ruokkivat tätä inhon kehää. Tämä pätee niin ihmisiin kuin eläimiinkin.

Tarjoudun kolmipäisen kissalaumani kanssa antamaan Kiemungille kissaterapiaa.

Rauhallinen lötkömaatiainen Herra Andersson näyttäisi, kuinka kissaan tutustutaan ja millä tavalla kissaa voi koskettaa.

Itämainen lyhytkarvani Börje on sen verran arka, että todennäköisesti Kiemunki ja kissa pelkäisivät toisiaan aivan yhtä paljon. Börje näyttäisi kuitenkin aivan konkreettisesti, kuinka pelko voitetaan. Se lähestyisi Kiemunkia varovasti, aluksi kulman takaa kurkkien, mutta lopuksi sen utelias luonne pakottaisi sen tulemaan tervehtimään.

Pikkuruinen burmatyttöni Pikkukissa puolestaan hallitsee hurmaamisen. Se on flirttailun kruunaamaton kuningatar ja todellinen pikkudiiva. Todennäköisesti se ei jättäisi Kiemunkia(kaan) kylmäksi.

Kissojen esitellessä taitojaan voisimme samalla jutella inhon pohjalla olevista kissakokemuksista. Ehkä löytäisimme kissakammolle syyn, ja samalla oikoisimme vääriä käsityksiä.

Luulen, että tämänkaltainen ”kissaterapia” vähentäsi ennakkoluuloja ja seuraava kissakohtaaminen olisi helpompi.

Kaupungista löytyy varmasti myös vastaava koiralauma, joka opettaisi Kiemungille koiruuksien alkeita. Kissakoti Kattila on perustettu juuri sen vuoksi, että monet ihmiset ihan tosissaan yrittävät tehdä kissoistaan niitä surullisenkuuluisia rukkasia. Siihen joukkoon en soisi Kiemunginkaan kuuluvan.

Kun bisnes sekoitetaan eläinsuojelutyöhön, kärsijäksi jää aina heikoin osapuoli, tässä tapauksessa kissa; se juuri näkyy tässä Kattilan ahdingossa.

Toivon, että valtuutettu Kiemunki pystyisi jatkossakin tekemään eläinystävällisiä päätöksiä – eikä pelkästään kissa- tai koiraihmisten vaan myös näiden eläinten itsensä vuoksi.

Satu Heikintupa

valtuutettu (vas.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic