Uutiset

Iittalaa kehitetään monelta kantilta

Iittalassa on käynnissä monenlaisia kehityshankkeita, joiden perusteella etsitään kokonaisnäkemystä alueen tulevaisuudesta.

Hanketta koordinoi Kehittämiskeskus Oy Häme, jonka yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen on iloinen siitä, että Iittalassa ollaan varsin aktiivisia.

-Siellä on käynnissä 12 erillistä hanketta, mutta on hyvä miettiä kokonaisuutta ja sitä, miten asiat sopivat toisiinsa. Muuten keskitytään helposti vain yhteen asiaan eikä huomata muita, hän sanoo.

Ensimmäiseen yhteistapaamiseen marraskuun lopulla osallistui kolmisenkymmentä henkilöä. Mukana oli edustajia yrityksistä, yhdistyksistä, oppilaitoksista ja hankkeista sekä kaupungilta. Esimerkiksi Ahlström ja Fiskars ovat mukana työssä, samoin Taidekeskus Kettuki ja Luova tila -hanke.

-Iittalan yrityksiä kiinnostaa muun muassa matkailun kehittäminen ja vaikkapa rautatieaseman seudun hyödyntäminen.

Räsänen kertoo, että jatkossa asioita käsitellään teemoittain. Aihepiirejä on kolme eli asuminen ja rakentaminen, kaavoitus ja hankkeet sekä yrityselämä. Konkreettisia suunnitelmia on odotettavissa vasta myöhemmin.

Porukan seuraava tapaaminen on tammikuun puolivälin tienoilla. Räsänen kertoo, että tavoitteena on saada aikaan ”master plan”, joka esitellään Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle ensi syksynä. (HäSa)