fbpx
Uutiset

Iittalan päiväkotityömaa ei ole ihan tavanomainen

Iittalan koulukeskuksen takaisella mäellä on käynnissä täysi työn tohina. Uuden varhaiskasvatuksen perustuksia tehdään parhaillaan ja väestönsuojaksi rakennettava osa odottaa jo ensi viikolla tehtävää lattiavalua.

Työmaalla hahmottuu myös rakennuksen erikoinen muoto: uudesta päiväkodista tulee ylhäältä katsottuna v-kirjaimen muotoinen. Sivulta päinkään rakennus ei näytä laatikolta, sillä katto polveilee poikittaisten harjojen ansiosta.

– Onhan tämä aika erikoinen, ja varsinkin tuo terävä kärki, jossa eri suuntaiset harjat yhdistyvät, kertoo työmaan vastaava mestari Esko Saarikko A. Anttila Oy:stä.

Koko katto kallistuu hiukan sisäpihalle päin, jolloin sade- ja sulamisvedet eivät jää lillumaan katolle.

Joka osastolle oma sisäänkäynti

A. Anttila on tuusulalainen rakennusyritys. Se voitti päiväkodin pääurakan, mutta työmaalla on väkeä myös lähempää, sillä aliurakoitsijana toimii hattulalainen Hämeen Remonttitiimi Oy.

Saarikko kertoo, että Iittalan varhaiskasvatuskeskus on hänen seitsemäs päiväkotityömaansa, ja niiden joukossa mielenkiintoisimmasta päästä.

– Tässä sisätiloissakin katto on osittain auki ylös saakka ja polveileva käytävä yhdistää osastot toisiinsa.

Rakennuksen pääsisäänkäynti on lähellä v-kirjaimen kärkeä lyhyemmän sakaran puolella. Sen kohdalla käytävä yhdistää rakennuksen puoliskot toisiinsa.

Pääsisäänkäynnin lisäksi jokaiselle osastolle tehdään omat ovet sisäpihan puolelle.

Uusi korvaa nykyiset hoitopaikat

Rakennuksen on määrä valmistua ensi kesäkuun loppuun mennessä. Rakennustyöt pääsivät käyntiin hieman kaavailtua myöhemmin, sillä suunnitelmia muutettiin vielä loppuvaiheessa säästösyistä.

Tiloista karsittiin noin sata neliötä ja joitakin rakenteita yksinkertaistettiin. Näin päiväkodin rakennuskustannukset saatiin putoamaan 4,4 miljoonasta eurosta 3,2 miljoonaan.

Iittalan varhaiskasvatuskeskus on yksi niistä hankkeista, joiden toteuttamisesta sovittiin Hämeenlinnan seudun kuntaliitosta valmisteltaessa. Sinne tulee noin sata hoitopaikkaa.

Kun varhaiskasvatuskeskus valmistuu, kaikki Kalvolan alueen päivähoitopaikat perhepäivähoitoa lukuun ottamatta siirtyvät sinne. Iittalan päivähoito pysyy jatkossakin kaupungin omana tuotantona, sinne ei etsitä yksityistä yrittäjää.

– Iittalan uusi varhaiskasvatuskeskus korvaa hajallaan olevat ja huonokuntoiset tilat, varhaiskasvatuksen tilaajapäällikkö Seija Mäkinen kertoo.

Menot