Uutiset

Ikäkausimestaruus-…uintien karsinnat …Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Uimaseura järjestää viikonloppuna ikäkausimestaruusuintien (IKM-kisat) karsinnat Hämeenlinnassa. Kilpailut ovat osa 10–15-vuotiaiden tyttöjen ja 11–16-vuotiaiden poikien SM-kilpailuja.

Hämeenlinnan karsintoihin osallistuu Hämeen ja Kaakkois-Suomen alueelta noin 440 uimaria. Kilpailut käydään yhtä aikaa seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomea, ja sekä tytöistä että pojista neljän vanhimman ikäluokan jokaisen lajin 16 nopeinta selviytyy loppukilpailuihin, jotka uidaan Hämeenlinnassa 13.–15.12. Viesteistä finaaleihin selviytyy karsintojen kahdeksan nopeinta joukkuetta.

Hämeenlinnan uimaseurasta kilpailuihin osallistuu 43 uimaria, joille henkilökohtaisia startteja kertyy yhteensä 177. Lisäksi HäUS:lla on mukana kilpailuissa 18 viestijoukkuetta.

Seuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen asetteli kuitenkin maltillisia tavoitteita uimareille.

– Minusta ykköstavoitteemme on se, että uimarit nauttivat tekemisestään ja suoriutuvat altaassa paremmin kuin kertaakaan aiemmin tänä syksynä. Jos pääsemme tähän, niin mielestäni realistinen tavoite uimareillemme on 20–30 finaalipaikkaa henkilökohtaisilta matkoilta sekä 1–2 finaalipaikkaa viesteistä. Etenkin viesteissä uimareiden pitää olla parhaimmillaan ja venyä hieman, jotta paikka kahdeksan parhaan joukkoon aukeaa. Pelkästään yhdellä huonolla käännöksellä nimittäin voi syntyä ratkaiseva ero 8. ja 9. sijan välille, Rantanen muistuttaa.

HäUS:n uimareista eniten urakoi 15-vuotias Juha Hyvärinen, joka pulahtaa viikonlopun aikana altaaseen kaikkiaan kymmenen kertaa. Seuran suurimmat mitalitoivot kilpailuissa ovat 15-vuotias Niklas Reunanen ja 16-vuotias Jaakko Löyttyniemi.

– Juha on teknisesti monipuolinen uimari ja hänellä on hyvänä päivänään mahdollisuus mennä finaaleihin vaikka kaikissa viikonlopun henkilökohtaisissa lajeissaan. Niklaksen ja Jaakon kohdalla puolestaan perussuorituksen pitäisi riittää 16 parhaan joukkoon. Heillä päätähtäin on ollut koko syksyn ajan joulukuun finaalikisassa, Rantanen kertoo.

Uimaseuran nuorimmista uimareista Rantanen nostaa esiin 11-vuotiaan Sofia Niemisen ja 12-vuotiaan Jaakko Reinosen, joka kävi jo syyskuussa tutustumassa ikäistensä maajoukkueleiritykseen. Niina Soveliuksen valmentamat nuoret tavoittelevat tulevana viikonloppuna sijoituksia ikäryhmänsä kärkipäähän.

– Heillä ei vielä tänä vuonna ole finaaleja, vaan he uivat lajinsa suoraan loppukilpailuna. Odotan että he sijoittuvat korkealle omissa lajeissaan. Jaakolla on joissakin lajeissa mahdollisuus jopa kolmen parhaan joukkoon, Rantanen povaa.

Ikäkausimestaruusuintien karsintojen aamujaksot alkavat Hämeenlinnan uimahallissa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10. iltajaksot kauhotaan kello 17 alkaen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic