Uutiset

Ilari Ruuth vahvistaa FC Hämeenlinnaa

Ilari Ruuth, 20, on FC Hämeenlinnan uusi pelaaja. Puolustajana pelaava Ruuth oli yksi monista Tampere Unitedin katastrofin myötä seuraa vaille jääneistä pelaajista. Ilveksen kasvatti palasi alkukaudesta kasvattajaseuraansa.

Ikäluokkansa maajoukkueiden leirityksiin säännöllisesti osallistunut Ruuth sai viime kaudella tililleen yhden liigaottelun ennen siirtymistään loppukaudeksi lainalle Ykkösen PoPaan. Kaiken kaikkiaan liigaotteluita Unitedin paidassa kertyi 15.

Maanantaina Parolannummelle armeijan harmaisiin astellut Ruuth on pelikelpoinen jo sunnuntaina Kokkolassa, mikäli vapaat järjestyvät.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen odottaa Ruuthin mukaantuloa mielenkiinnolla.

-Ilari tuo vahvistusta ja leveyttä pakkiosastollemme. Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo meille tärkeän palasen pelin avaamiseen. Meillä ei ole alkukaudesta ollut alakerrassa vasenjalkaista pelaajaa ja se on kiistatta pelin avaamiseen heijastunut. Ilari pyrkii pelaajana eteenpäin ja on tottunut parin vuoden ajan liigaorganisaatiossa kovaan työntekoon ja vaatimustasoon. Hän on ehdottomasti hyvä ja käyttökelpoinen lisä joukkoomme, Lempinen vakuuttaa. (HäSa)