Uutiset

Ilkivalta pimentänyt Hämeenlinnaa

Kanta-Hämeen poliisi ja energiayhtiö Vattenfall etsivät ilkivallantekijöitä, jotka ovat talven mittaan useaan otteeseen pimentäneet osia Hämeenlinnasta. Tekijä tai tekijät ovat vaarantaneet myös oman terveytensä räpelöidessään katuvalaistusverkon jännitteisiä osia.

Uusimmat ilkivallanteot havaittiin Vanajanlinnan suunnalla pääsiäisen jälkeen. Harvoilan ja Loukastenharjun kaupunginosien katuvalaistuksen pimenemisen syyksi paljastui se, että yhden valokeskuksen ovi oli revitty auki ja sulakkeet heitetty maastoon. Toisen katuvalaistuskeskuksen ovi ei ollut auennut sorkkaraudasta tai muusta apuvälineestä huolimatta.

Viime viikolla Vanajantiellä oli murrettu katuvalaistuskeskuksen ovi auki. Keskuksesta oli poistettu sulakkeita ja sammutettu näin katuvalaistusta laajalta alueelta.

Jo aiemmin talvella ilkivallantekijät iskivät katuvalaistukseen toisella puolella kaupunkia Jukolassa ja Asevelikylässä.

Valaistusasiantuntija Lauri Ahtiainen Vattenfallilta tuumii tekijöillä olleen silloin säkää tai asiantuntemusta, koska metallisista katuvalopylväistä oli auottu myös jännitteisiä osia.

Ahtiaisen mukaan tapaukset vaikuttavat ”pikkuveijarien” hommilta. Hän toivoo tekijöitten löytyvän ennen kuin keneltäkään menee henki. (HäSa-STT)

Päivän lehti

5.6.2020