Uutiset

Ilkka Kykkänen niputtaa lukiot liikelaitokseksi

Tämän viikon alusta lähtien Hämeenlinnassa toimii johtava rehtori, jonka tehtävänä on valmistella lukiokoulutuksen siirtoa Hämeenlinnan koulutuskuntayhtymän alaisuuteen perustettavaan liikelaitokseen. Johtavaksi rehtoriksi on nimetty Lyseon lukion rehtorina toiminut Ilkka Kykkänen.

Alun perin oli kaavailtu, että johtava rehtori aloittaisi vuodenvaihteen tienoilla, mutta aloitusta aikaistettiin.

-Lukion siirto kokonaan uuden hallinnon alaisuuteen on valtava urakka, samoin liikelaitoksen perustaminen. Siksi valinta tehtiin jo nyt ja työ alkoi välittömästi, opetuspalvelujen palvelujohtaja Mika Mäkelä kertoo.

Johtava rehtori haluttiin nimetä hallinnon sisältä, lukioiden rehtoreista.

-Ilkka Kykkänen on ollut pitkään kaupungin palveluksessa ja hän tuntee hallinnon hyvin, Mäkelä perustelee valintaa, joka on määräaikainen.

-Pesti on vuoden 2012 loppuun saakka. Tarkoituksena on, että aikanaan lukioliikelaitokselle valitaan johtaja, joka toimii samalla myös johtavana rehtorina.


Muutos 2013

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päätti tammikuussa yhdistää toisen asteen koulutus saman hallinnon alle.

Käytännössä lukiokoulutus siirtyy kaupungilta Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymän alaisuuteen. Kuntayhtymä on aikoinaan perustettu ylläpitämään ammatillista koulutusta ja koulutuskeskus Tavastia on sen alainen.

Lukiokoulutuksesta muodostetaan liikelaitos, jota ylläpitää koulutuskuntayhtymä. Muutos tulee voimaan vuoden 2013 alussa.

Hämeenlinnan lukiot jatkavat toimintaansa nykyisissä toimipisteissään. Tosin HYKin lukio lakkautetaan jo ensi keväänä. (HäSa)