Uutiset

Ilkka Oittiselle Viron trial-mestaruus

Tervakosken Moottorikehon Ilkka Oittinen juhli viikonvaihteessa moottoripyörien trialin Viron mestaruutta. Oittinen varmisti mestaruutensa Vasalemmassa ajetussa kahden päivän kisassa.

Kauden kolmen ensimmäisen kilpailun jälkeen Oittinen oli jo sarjan kärkipaikalla, kuuden pisteen erolla ennen Latvian Niks Alksnisia. Seuraaviin kuskeihin oli tullut sen verran eroa, että ennen viikonlopun kahta kilpailua oli selvää että mestaruustaisto käydään sarjan kärkikaksikon kesken.

Vaikka lauantain kilpailu päästiin ajamaan kuivissa oloissa, oli jo rataan tutustumisen jälkeen selvää että jaksot olisivat koko sarjan vaikeimmat eikä nollasuorituksia juurikaan jaksoilta tulisi.

Parhaiten lauantain ensimmäisen kierroksen selvitti Oittinen, kaksitoista pistettä Alksnisia paremmin. Toinen kierros ajettiin lähes tasapistein, mutta kolmannella kierroksella latvialainen paransi ajoaan.

Oittinen ei puolestaan päässyt esittämään parastaan rengasrikon takia ja Alksnis otti kilpailun voiton kahden virhepisteen marginaalilla. Lauantain jälkeen piste-ero kokonaistilanteessa oli Oittisen eduksi enää neljä pistettä.

Sunnuntaiksi kilpailun järjestäjä oli hieman helpottanut jaksoja sekä poistanut pari vaarallisinta paikkaa. Kilpailun alku oli lauantaista tasaisempi. Oittinen johti ensimmäisen kierroksen jälkeen vain yhdellä virhepisteellä.

Oittinen ei antanut toisen kierroksen aikana alkaneen rankkasateen häiritä ajamistaan, vaan ajoi lähes samoille pisteille kuin avauslenkilläkin. Piste-ero latvialaiseen kasvoi jo seitsemään pisteeseen.

Myös kisan kolmas lenkki sujui Oittiselta paremmin ja mestaruus matkasi Suomeen.

Kolmanneksi molempina päivinä ajoi Keity Meier. Vajaan sarjan ajanut Tervakosken Leevi Paajanen otti sarjassa pronssia.

Oittinen oli tyytyväinen mestaruutensa varmistuttua.

– Vaikka treenit ovat sujuneet hyvin, niin kyllähän tämä menestys yllätys oli. Alkujaan tarkoitus oli vain lähteä haastamaan itseään oman luokan kotimaan jaksoja hieman vaikeammalla radalla, B-luokassa kotimaan kisoja kiertävä Oittinen sanoi.

– Nyt osa jaksoista oli jo sen verran hurjia, ettei suurempia haasteita ainakaan tällä hetkellä tarvita. Onneksi Paajasen Kari oli pahimmissa paikoissa koppaamassa ja saatiin kuski ja moottoripyörä ehjänä maaliin, Oittinen nauroi.

Suomalaiskuskit menestyivät myös Viron sarjan muissa luokissa. C-luokassa luokkavoittoihin viikonloppuna ajoi MP-Taidon Lari Rantanen, mutta hänellä ei ollut muista kisoista pisteitä ja luokan mestariksi kruunattiin seurakaveri Juha Eerola. Luokan hopeaa otti Tervakosken Moottorikerhon Max Angelma.

Myös D-luokassa tuli mitali Tervakoskelle, kun Kauko Kuusinen oli sarjan toinen. Hän ylsi toiseksi myös viikonlopun molemmissa kilpailuissa.

Asiasanat