Uutiset

Ilmanpainemittarit kokevat kovia

Huoltoasemien ilmanpainemittarit ovat Hämeenlinnassa vandaalien vakikohteita. Niitä särjetään viikoittain ja aiheutetaan asemille taloudellista vahinkoa sekä autoilijoille harmia.

-Minulle tämä on arkipäivää. Ilkivalta on toistuvaa ja tahallista, puuskahtaa Neste Hämeensaaren kauppias Markku Rinne.

-Toissa viikolla letku rikottiin ensin puoliksi, ja sitten vähän myöhemmin joku täydensi vahingon rikkomalla loputkin.

Rinne kertoo, että asemalla jouduttiin kokonaan luopumaan irrallisista kannumallisista mittareista.

-Ne iskettiin aina katuun.

Myös naapurissa, Hämeensaaren Teboililla tiedetään, että ilmanpainemittarit ovat lyhytikäistä tavaraa.

-Mittari kestää kahdesta kolmeen viikkoon maksimissaan. Sesonkiaikoina niitä menee enemmänkin, sanoo aseman hoitaja Taru Karhumäki. Laadukas mittari maksaa noin 40 euroa.

-Rikkomisen tahallisuudesta ei ole suoraa näyttöä. On vaikea sanoa, mikä on ilkivaltaa ja mikä huolimatonta käyttöä, Karhumäki tuumii.

Teboililla ilmakaappi on sitkeästi auki yötä päivää.

-Olemme halunneet pitää sen aina auki, koska keskustasta ei oikein muualta saa öisin ilmaa. Jos tilanne menee vielä huonommaksi, täytyy kai lukita kaappi yöksi. Tosin silloin seurauksena voi olla, että kaappikin rikotaan.

Ongelma on todellinen Idänpään Neste-asemallakin. Kauppias Jarkko Gorskille tuli mitta täyteen puoli vuotta sitten, kun kuukauden sisään neljä mittaria varastettiin ja kolme rikottiin.

Nyt ilmanpaineletkuun liitettävän mittarin saa vain kassalta pyydettäessä panttia vastaan. Pantiksi käy esim. kännykkä tai ajokortti.

Mittarit maksullisiksi?

Tiiriön ABC-asemalla ilmanpainemittarit uusittiin viimeksi heinäkuun loppupuolella. Liikennemyymäläpäällikkö Tommi Uotinen arvelee, etteivät ihmiset osaa arvostaa ilmaista palvelua.

-Asiakas kokee, ettei mittareilla ole niin väliä, kun ilmanpaineen mittaus ei maksa mitään. Jos palvelu olisi maksullista, kohdeltaisiin mittareitakin varmaan helläkätisemmin.

-Olen puskaradion kautta kuullut, että kilpailevan ketjun asemalla Päijät-Hämeessä on kokeiltu palvelun maksullisuutta. Mittarit alkoivat säilyä paremmassa kunnossa. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic