Uutiset

Ilmaposti Englannista ilahdutti mökkiläisiä

 

Mökillään Hattulan Renkajärvellä syyspäivää viettäneiden Pirkko Reinosen ja Ari Kulmakallion sunnuntai huipentui mielenkiintoiseen löytöön. Kulmakallio oli käyskennellyt järven rannassa, kun katse kiinnittyi rantaveden laineissa keikkuvaan punaiseen ilmapalloon.
 
– Hän noukki pallon, tuli näyttämään sitä minulle ja sanoi, että minulle on postia. Siinä sitten ruvettiin sitä ihmettelemään, Reinonen kuvailee toissapäiväistä tilannetta.
 
Lähetetty katolilaiselta ala-asteelta
Ilmapalloon on kiinnitetty sininen, pahvinen lappu, jossa pyydetään sekä englanniksi, ranskaksi ja saksaksi lapun löytäjää täyttämään tiedot löytäjästä nimineen ja osoitteineen sekä siitä, mistä pallo/lappu on löydetty. 
 
Lappu pyydetään lähettämään takapuolella olevaan osoitteeseen, joka kuuluu Our Lady,s Catholic Primary Schoolille eli englantilaiselle ala-asteelle Prescotissa.
 
Kyseessä on englantilainen kilpailu siitä, kenen ilmapallo lentää pisimmälle. Suomessa asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ylen ja englantilaisen ITV-sivuston mukaan voittajakin on jo selvillä: hän on kaksivuotias Darby Cowdell Northamptonista, jonka kaksi viikkoa sitten laskema ilmapallo – tai pikemminkin sen riekaleet – löytyivät syyskuun lopussa seinäjokelaisen talon pihalta (HäSa 22.10.).
 
Ilmavirtaukset ovat siis viime viikkoina olleet kovasti Englannista Suomeen päin suuntautuvia.
Aiempiakin pallohavaintoja järvellä
 
Pirkko Reinonen ja Ari Kulmakallio olivat heti sunnuntaina saaneet Ylen uutisesta vastauksia kysymyksiinsä, mistä ihmeestä oikein onkaan kysymys.
 
He olivat myös huomanneet asiasta pikku uutisen Hämeen Sanomista ja päättivät kertoa löydöstään myös lehdelle.
 
– Olihan tämä jotenkin erikoista olevinaan. Ihan mukavalta tuntui se löytää. Kiva, että jotkut tekevät tällaisia temppuja. Itse olen sen verran arempi ja ujompi, ettei koskaan ole tullut tehtyä mitään erikoisia tempauksia, Reinonen naurahtaa.
 
Mielenkiintoisena yhteensattumana Reinonen pitää sitä, että kun heillä oli mökki aiemmin Tuuloksessa, he bongasivat sielläkin järvellä liplattavan pallon. Souturetki paljasti sen järveen pudonneeksi sääpalloksi.
 
– Nauroimme sunnuntaina, että joko taas on tullut pallo rantaan.
 
Vastaus harkintamyssyssä
Hämeenlinnalainen pariskunta ei nyt oikein tiedä, mitä vastauspyynnön kanssa tekisi.
 
– En ole kauhean englanninkielentaitoinen, mutta onhan minulla tuttavia, jotka voivat auttaa vastauksen kirjoittamisessa. Tekisi mieli lähettää lapsille vastaus, ja kertoa heille vaikka jotain Suomesta.
 
Itse ilmapallo oli toimitukseen kiikutuksen hetkellä jo aika pieni, kurttuinen ja heliuminsa lähes kokonaan menettänyt, mutta ehjä yhtä kaikki. Löytöhetkellä se oli kuitenkin ollut pulleampi, mutta sisätiloissa tiivistynyt.
 
Pirkko Reinonen lupaa pitää Hämeen Sanomien lukijat ajan tasalla, mikäli joskus saa vastauksen englantilaisen ala-asteen lapsilta. (HäSa)

 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic