fbpx
Uutiset

Ilmastomielenosoituksen ihmisketju ympäröi Säätytalon hallitusneuvotteluiden aikana – neuvotteluissa edessä ratkaisevat päivät

Ihmisketju huusi kannustusta neuvotteluissa olevien puolueiden puheenjohtajille ja vaati nopeita ilmastotekoja. Kuva: Ossi Rajala
Ihmisketju huusi kannustusta neuvotteluissa olevien puolueiden puheenjohtajille ja vaati nopeita ilmastotekoja. Kuva: Ossi Rajala

Hallitusneuvotteluiden dramaattisimmaksi anniksi tiistaina vaikuttaa jäävän Korvaamaton-ilmastokampanjan mielenosoitus Säätytalon ympärillä iltapäivällä.

Mielenosoittajat muodostivat ihmisketjun hallitusneuvotteluiden päämajan eli Säätytalon ympärille ja vaativat ilmastotekoja heti. Ihmisketju huusi myös kannustusta neuvotteluissa olevien puolueiden puheenjohtajille sekä ilmastotyöryhmää vetävälle Sanna Marinille (sd.).

– Vaadimme ilmasto-oikeudenmukaisuutta maailman köyhimmille, alkuperäiskansoille ja tuleville sukupolville sekä oikeudenmukaista siirtymää fossiilivapaaseen hyvinvointivaltioon. Ilmastotoimissa on pidettävä kaikki mukana, mielenosoituksen kutsussa todettiin.

Ei haastatteluja iltapäivällä

Enää iltapäivällä neuvotteluissa mukana olleiden puolueiden johtajat eivät tulleet antamaan haastatteluja medialle vaan keskittyivät koko ajan neuvotteluihin. Monina aiempina päivinä puheenjohtajia on tullut päivittämään neuvottelutilanteen.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on ennakoinut, että hallitusneuvotteluiden työryhmät ovat saamassa työtään valmiiksi ja puheenjohtajat voivat siltä pohjalta yrittää laatia hallitusohjelmaa.

Loppuviikko näyttää suuntaa, onnistuvatko Sdp, keskusta, vihreät, Vasemmistoliitto ja Rkp samaan hallitusohjelman kasaan. Lähipäivinä puolueiden on pystyttävä sopimaan myös vaikeista rahakysymyksistä, jos ne haluavat hallituksen muodostaa.

Menot