Uutiset

Ilmoittaudun susitarkastajaksi

EU-komissio vaatii, että Suomessa on oltava vähintään tuhat sutta, ennen kuin lajin suojelua voidaan lieventää. Merkittävä vaatimus, jota ei ilman valvontaa ja tarkastajia voida varmistaa.

Suomessa on vielä jäljellä noin 450 kuntaa. Jakolaskulla selviää, että susia tulee olemaan vähintäin kaksi kussakin kunnassa.

Kai tasapuolisuus pitää varmistaa, ettei joku kunnanjohtaja pääse elvistelemään suuremmilla susimäärillään?

Mahtaisi Kauniaisten kaupunginjohtaja häpeävän, ellei heiltä löytyisi kiintiömäärää, mutta Nurmeksessa elelisi varmuudella jopa kuusi sutta.

Tuntien hieman EU:n toimintatapoja, osaan arvata, että tarkastajia tullaan tarvitsemaan ja käyttämään. Tätä menetelmää käyttäen on saatu kuriin suuria epäkohtia Suomen maatalouden ongelma-alueilla. Pientareiden ja ojien leveydet, korvamerkkien muoto ja sijoittelu, kurkun käyryydet, mansikan koko; muutama esimerkki kertokoon tarkastustoiminnan olevan ainut tapa varmistaa asioiden hyväksyttävä taso.

Ilmoitan täten olevani käytettävissä, kun Hattulan tulevaa susitarkastajaa valitaan.

Osaan todistettavasti laskea kahteen, kolmonen on pitkällä harjoittelulla saavutettavissa. Suden ja puudelin erotan valokuvasta.

Puoluekantani on tilanteen mukaan joustava, palkanmaksaja saa päättää puolestani mihin kiintiöön kuulun.

Esitän listan vaatimistani etuuksista, näin varmistan läpinäkyvyyden, mistä EU on määrätietoiseti halunnut pitää kiinni. Rahapalkka kaikkien EU:n virkamiesten laskennallinen keskiarvopalkka, avustajien määrä Suomen meppien keskiarvo = kolme. Työsuhdeautoja pitää työn luonteesta johtuen olla useampia, raapaisunkestävyys ainakin yhdessä.

Henkivartijat voitaneen palkata paikallisesti Suomesta, poromiesten yhdistyksellä on kokenutta joukkoa tehtävään.

Totta vai tarua?

EU-maailmassa valitettavan totta. Näin asiat sovitaan ja päätetään. Missä on terve maalaisjärki, vai onko se kielletty jollakin direktiivillä? Vieläkö joku ihmettelee, miksi emme käy äänestämässä vaaleissa?

Aalto Räisänen

Hattula

Päivän lehti

29.1.2020