fbpx
Uutiset

Ilta-aurinko ja naapurit tervetulleita

-Joo, onhan tässä olo melkein kuin lottovoittajalla, hämmentynyt ainakin, tuumaili hattulalainen Tuomas Kallio tiistaina Parolassa.

Hän pääsi ensimmäisenä varaamaan mieleisensä tontin uudelta Kotirinteen asuinalueelta kunnanviraston vanhassa valtuustosalissa järjestetyssä tonttiarvonnassa.

Voiton todennäköisyys tosin oli huomattavasti suurempi kuin lotossa, sillä arvontatilaisuuteen osallistui loppujen lopuksi vain seitsemän tontinostajaa.

Kun arvonnan järjestämisestä päätettiin Hattulassa, oletuksena oli, että myyntiin luovutetut 34 tonttia saisivat huomattavasti laajemmat kansanjoukot liikkeelle.

-Kun aluetta kaavoitettiin, kyselyitä tuli kymmeniä. Mutta tilanteet muuttuvat ja ostohalukkuutensa ilmoitti nyt loppujen lopuksi kymmenkunta henkilöä. Heistäkään kaikki eivät ole tulleet paikalle, kunnan teknisten palveluiden hallintosihteeri Arja Kauppi kertoo.

Pohjoiskortteli suosituin

Arvontatilaisuus oli kuitenkin ainakin siinä mielessä onnistunut, että kaikki ostajaehdokkaat saivat mieleisensä tontin. Tuomas Kallio valitsi tontin alueen pohjoisosasta, ja sai heti myös kolme naapuria.

-Vähän jännitti valita tontti ensimmäisenä, kun en yhtään tiennyt, mistä muut aikovat ottaa. Mutta mukavaa, että samaan kortteliin on tulossa muitakin rakentajia heti alkuvaiheessa, hän sanoi.

Etukäteen arveltiin, että viisi puistoon rajoittuvaa tonttia varattaisiin heti. Niitä varattiinkin kolme, mutta pohjoisosan kortteli oli vielä suositumpi alue. Tuomas Kallio kertoo, että ilta-aurinko ratkaisi oman tonttivalinnan.

-Takapihalle paistaa aurinko oikeastaan koko päivän ja vielä illallakin. Meitä ei naapurit haittaa, kivaa että pihasta tulee suojaisa, hän kertoo.

Kallio on kotoisin Parolasta, mutta on asunut välillä muun muassa opintojen takia Helsingissä ja viimeksi Hämeenlinnassa. Nykyisin hän asuu puolisonsa Susanna Koiviston ja kohta 1,5 vuotta täyttävän Viivi-tyttären kanssa jälleen Parolassa.

-Muutimme, koska täällä asuu sukulaisia. Olemme katselleet tontteja ja hintoja jo jonkin aikaa. Olemme molemmat töissä kaupungissa, mutta täällä tontit ovat edullisempia.

Kallio aikoo itse olla työmaalla mahdollisimman paljon, ja apua on luvassa myös sukulaisilta. (HäSa)

Menot