Uutiset

Ilveksen liike oli myrkkyä Kerholle

Jos herää pelaamaan vasta viimeisessä erässä, on vaikea voittaa.

HPK:n naiset olivat keskiviikkona Tesomalla kaksi erää täysin Tampereen Ilveksen jaloissa, kun kotijoukkue vei voiton naisten SM-sarjassa lukemin 3–1 (2–0, 1–0, 0–1).

Ilves tuli otteluun selvästi fyysisemmällä pelillä ja paremmalla liikkeellä kuin HPK. Kerhon päävalmentaja Jarkko Julkunen ei ottelun jälkeen löytänyt syytä huonolle alulle.

– Pelasimme vain viimeiset 20 minuuttia ja ensimmäiset kaksi erää olimme täysin yössä. En tiedä, miksi peli ei alussa lähtenyt kulkemaan. Meillä oli kaksi hyvää treeniä alla ja virtaa olisi pitänyt olla, Julkunen ihmetteli.

HPK:n maalilla pelannutta Maija Hassinen-Sullanmaata tappiosta ei voi syyttää. Kolmesta päästetystä maalista huolimatta hän ehti kiekon tielle ottelussa peräti 42 kertaa ja otti muutamia näyttäviä koppeja.

HPK:n ongelmana olivat keskiviikkona seisovan pelin lisäksi lukuisat harhasyötöt ja hätäily ratkaisupaikoissa. Anniina Kaitalan tolppalaukauksen lisäksi HPK-pelurit onnistuivat useammankin kerran laittamaan kiekon ohi tyhjän maalin.

Tällä viikolla Kerhon riveissä antavat näyttöjä Rauman Lukon Mestis-joukkueen Maija Otamo ja Linda Fisk. Molemmat saivat ottelussa runsaasti peliaikaa ja etenkin Otamo pelasi ennakkoluulottomasti ja laukoi hanakasti. Myös hämeenlinnalaiset ainoa täysosuma kirjattiin Otamolle, joka ohjasi ylivoimalla Petra Herzigovan siniviivavedon ohi Ilves-vahdin.

– Otamo ja Fisk ovat molemmat lahjakkaita, mutta tekemistä on myös paljon. Taso SM-sarjassa on kovempi kuin Mestikessä. Kummallakin oli muutama maalipaikka, mutta jäätymisiä tuli aivan, kuten meidän muillekin pelaajille, Julkunen arvioi kaksikon tähänastisia otteita.

Voitolla Ilves nousi tasapisteisiin HPK:n kanssa, mutta Kerho pitää edelleen pintansa play off -viivan paremmalla puolella. Ensi viikonloppuna hämeenlinnalaisilla on vuorossa kaksi kotiottelua.

– Tavoitteena on kuusi pistettä. Pelimme oli onneksi nytkin nousujohteinen, joten toivottavasti tuo tavoite myös toteutuu, Julkunen ennakoi tulevaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic