fbpx
Uutiset

Ilveksen turkki pöllysi

Riikka Noronen (4+2), Maija Otamo (2+4), Anne Tuomanen (2+3) ja Johanna Koivula (3+1). 

Tutut nimet kohentelivat osakkeitaan jääkiekon naisten SM-sarjan pistepörssissä, kun HPK vahvisti asemiaan sarjan kolmantena jumbojoukkue Tampereen Ilveksen kustannuksella murskalukemin 13–0 (3–0, 3–0, 7–0).

Onnellisin Kerhon maalintekijöistä oli kuitenkin eittämättä Iida Haakana. Puolustaja sai kiekon siniviivalle ja tulitti pikkumustan tolpan kautta ensimmäistä kertaa elämässään naisten SM-sarjassa verkon perukoille. 

– Oli kiva päästä pelaamaan ja saada vastuuta, koska peliaikaa ei aina ole kovin paljon herunut. Kiekko tuli maalilta suoraan minun lapaan. Minulla oli tilaa, joten ajattelin laukaista. Maalilla oli lisäksi hyvä maski. Tulihan siitä hyvä fiilis, kun kerrankin onnistuin, jutteli iloinen puolustaja. 

Haakana oli omaan ja joukkueensa pelaamisen tyytyväinen ja muisti kehua myös joukkueensa maalivahtia Mila Hounia (12 torjuntaa). Kieli poskessa voidaan siis todeta, että Kerho olisi voittanut pelin ilman maalivahtiakin lukemin 13–12.  

– Peli oli meiltä hyvä. Me emme pyörineet tänään kovin paljon omissa. Teimme paljon maaleja ja lisäksi pelasimme maalivahdillemme nollapelin. Ilves oli tänään hitaammanpuoleinen, mikä antoi meille mahdollisuuden pyörittää peliä hyökkäyspäässä. 

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen löysi Haakanan ja joukkueensa pelistä helposti positiivisia asioita. 

– Jos pidät puolustajana nollan omassa päässä ja teet maalin, ei valmentaja voi olla muuta kuin tyytyväinen. Alkukaudesta olemme olleet vähän tehottomia. Nyt näyttää siltä, että se ketsuppipullo on auennut. Pääsimme hyvin paikoille ja viimeistelimme tehokkaasti. Hyvää oli myös nolla omassa päässä.  

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä laajemmalle rintamalle Mäkinen jakoi vastuuta ja jääaikaa. 

– Näissä peleissä kaikkien pitää ottaa roolia, kun sitä on tarjolla. Me emme voi olla pelkästään yhden kentän varassa. Kevättä kohti kun menemme, kaikkien kenttien pitää pystyä pelaamaan hyvää peliä ja ratkaisemaan otteluita. Kolmannessa erässä pienen erätaukopuhuttelun jälkeen alkoivat muutkin kentät sitten onnistumaan. Eihän tähän tulokseen voi olla muuta kuin tyytyväinen. 

Päätöserässä Kerhon naisista esiin nousivat Haakanan lisäksi etenkin kaikki tehonsa reiluun kahdeksaan minuuttiin taituroinut Koivula ja pehmeillä käsillään kolme syöttöpistettä neppaillut Miho Shishiuchi. HäSa

Asiasanat

Menot