fbpx
Uutiset

Ilveksen ylivoima oli liikaa Kerhon naisille

Parempi peli, mutta taas nolla pistettä.

Tampereen Ilves oli toisen kerran saman viikonlopun aikana ylitsepääsemätön vastustaja HPK:n naisille jääkiekon SM-sarjassa. Tällä kertaa Kerho pelasi koko ottelun paremmin kuin lauantaina, mutta Ilves vei silti pisteet maalein 4-1 (0-1, 1-0, 3-0).

Ottelu ratkaisi kolmannen viimeisen viiden minuutin aikana ja kerholaisittain ikävästi. Hanna Honkonen pelasi Salla Rantasen hyvään paikkaan, mutta Ilveksen maalivahti Vilma Vaattovaara torjui Rantasen yrityksen. Muutama sekunti myöhemmin Mirka-Maria Kuivikko sai rangaistuksen, ja Ilves rokotti 13 sekunnin ylivoiman jälkeen. Voittomaalin teki Sari Kärnä. Ilves osui kahden minuutin ja 15 sekunnin aikana Merja Halmetojan ja Satu Niinimäen maaleilla vielä kahdesti. Kumpikin osuma oli ylivoimamaali.

-Lauantain pelissä ensimmäinen erä oli samanlaista kuin tämä peli. Nytkin voitimme tasakentällisin maalipaikat 14-11, mutta ylivoimalla niitä tuli Ilvekselle lisää. Tuo on sellainen porukka, että se tekee ylivoimalla melkein aina maalin, kertasi HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari ottelun kulkua.

Kerhollakin oli omat ylivoimansa, mutta ensimmäisen Ilves-jäähyn jälkeen joukkue ei saanut niiden aikana oikein mitään aikaan.

-Emme ole yli kuukauteen päässeet treenaamaan minkäänlaisilla kentillä, kun väkeä on ollut joka puolella. Lisäksi edellisistä kovista peleistä oli yli kuukausi aikaa. Tässä välissä on ollut vain Salo- ja Lohja-rääpimisiä. Niiden pelien tempo laskee ihan kävelyksi, Nukari sanoi.

Laine onnistui

Kerhon maalissa pelannut Kiira Laine ei voinut Ilveksen osumille mitään. Laine teki mitä oli tehtävissä. Yhteensä hänelle kertyi 34 torjuntaa.

HPK meni ottelussa johtoon Salla Rantasen ylivoimamaalilla. Eveliina Similä voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Rantanen murtautui maalintekoon. Sen jälkeen Kerho ei enää kiekkoa Vaattovaaran ohi saanut, vaikka paikkoja oli vähintäänkin riittävästi. Venla Hovi ja Rantanen tuhlasivat paikkoja eniten. Viime kauden päätteeksi Kerhon oranssipaidassa suomenmestaruutta juhlinut maalivahti pelasi kuitenkin mainion ottelun.

Nukarin mielestä viikonloput kovat pelit olivat hyvää valmistautumista ensi viikonloppuna Hämeenlinnassa pelattavaa seurajoukkuiden EM-alkuturnausta varten.

-Tällä tavalla kun pelaamme ensi viikonloppuna ja jätämme jäähyt pois, niin kovia ovat ne porukat, jotka meidät voittavat, Nukari sanoi. (HäSa)

Menot