Uutiset

Ilves haastaa HPK:n tammikuun tasauksessa

Hämeenlinnan Pallokerho kohtaa jääkiekon Liigan tammikuun tasauskierroksella Tampereen Ilveksen. 32 ottelukierroksen jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä ollut Ilves nappasi tiistain valintatilaisuudessa vastustajakseen pykälää edellään olleen Kerhon.

Joukkueet ovat ensimmäisen kerran vastakkain Ritariareenassa perjantaina 17. tammikuuta. Kerho sai valittuna päättä ensimmäisen kohtaamisen ja valitsi odotetusti pelipäiväksi perjantain.

Toisen tasausottelunsa Ilves ja HPK pelaavat heti seuraavana päivänä Tampereella.

Tammikuun tasauksen pelipäiviä valittiin tänä vuonna ajanjaksolta 16.–19.1 (torstai–sunnuntai).

Kerhoa valintatilaisuudessa Helsingissä edustanut seuran pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen oli tyytyväinen omiensa arpaonneen.

– Tämähän oli ihan hyvä juttu meille. Vastustaja tulee läheltä ja joukkueilla on vain piste eroa sarjataulukossa. Luvassa on hyviä pelejä, sillä sarjan keskikastissa on tiukkaa, muistutti Laukkanen ISTV:n lähetyksessä valintatilaisuudesta.

Myös HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela uskoo Ilves-otteluiden tarjoavan yleisölle jännittäviä taisteluita.

– Ilves on perinteinen vastustajamme. Toivotaan, että kannattajamme innostuvat molemmista otteluista. Nyt on tarjolla lyhyen matkan päässä kaksi kovaa matsia, Korpela sanoi.

Jokerit rohkeasti Kärppien kimppuun

Jokerit haastaa puolestaan sarjakärjen Kärpät. Jokereilla olisi tiistain valintatilaisuudessa ollut mahdollista valita toisinkin.

Varaustilaisuudessa Jokereita edustanut pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kertoi, että Jokerit halusi ottaa kovimman mahdollisen haasteen.

Pääkaupungin paikalliskamppailua HIFK:ta vastaan Jokerit ei pystynyt valitsemaan, sillä Espoo Blues ehti varata HIFK:n vastustajakseen.

–  Pitkä historia hyviä pelejä Bluesia vastaan niin junnuissa kuin liigassa. Tästä tämä vaan yltyy, sanoi HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

Joukkueet valitsivat vastustajansa käänteisesti sarjataulukon perusteella. Ensimmäisenä pääsi tällä kertaa ääneen sarjajumbo TPS, joka valitsi vastustajakseen Ässät. Tammikuun tasauksen muut otteluparit ovat KalPa–Pelicans, Lukko–JYPin ja SaiPa–Tappara. (STT-HäSa)

Asiasanat