Uutiset

Ilves-Kissoilla viimeinen sana Kaurialassa

FC Hämeenlinna ja Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat tarjosivat sunnuntaina Kaurialan stadionille saapuneille katsojille kunnon maali-iloittelun. Hämeenlinnalaisittain ilo vaihtui kuitenkin lopulta murheeseen, kun Ilves-Kissat vei viimeisen minuutin maalillaan Kakkosen länsilohkon pisteet Tampereelle lukemin 4–3 (3–2). Ville Puustinen käytti FC Hämeenlinnan puolustuksen virheen hyväkseen ja puski etutolpalta kauden seitsemännen maalinsa.

Pistekin olisi ollut kotijoukkueelle erittäin arvokas, kun taistellaan sijoista sarjataulukon häntäpäässä. Näin näki myös FC Hämeenlinnan parhaimmistoon jälleen kuulunut Jere Suomalainen.

– Tätä peliä ei olisi saanut hävitä. Tuntuu, että meille tehdään liian helpolla maaleja, ja tänään kolme tehtyä maalia olisi pitänyt riittää voittoon asti.

Omaan peliinsä Suomalainen oli melko tyytyväinen, vaikka joukkueen hävitessä se ei juuri lohduta.

– Pääsen tällä hetkellä aika hyvin maalipaikoille ja saan luotua niitä myös kavereille. Maalejakin on syntynyt hyvin ja pelaaminen tuntuu terävältä, Suomalainen kertoi.

Viisi maalia avausjaksolla

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Toni Kuusela puski jälleen kerran erikoistilanteesta FC Hämeenlinnan johtoon. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, ja vielä kylmempää vettä satoi kotijoukkueen niskaan, kun Timor Inapshba käytti Aleksi Latvasen pahan virheen hyväkseen ja siirsi vierailijat johtoon. Jere Suomalainen nosti hämeenlinnalaiset kuitenkin pian tasoihin komealla yksilösuorituksella, mutta aivan jakson lopulla Ilves-Kissat meni uudelleen johtoon Veli-Petteri Eskonniemen maalilla. Toisella jaksolla FC Hämeenlinna iski jälleen erikoistilanteesta. Jere Suomalaisen nerokas kulmapotku löysi etutolpalle juosseen Mikko Kalervon ja kapteeni tasoitti tilanteeksi 3–3. Piste näytti jo varmalta, mutta vierailijoilla oli vielä yksi sana sanottavana värikkäässä ottelussa.

Henkilökohtaiset virheet maksoivat

Päävalmentaja Jussi Pellikka manasi yksilötason virheiden maksavan tällä hetkellä liikaa.

– Tulimme pelissä pari kertaa hyvin tasoihin, ja Miklulla (Kalervo) oli paikka voittomaaliinkin, mutta helpot virheet omassa päädyssä kostautuivat jälleen. Meillä on ongelmia alakerran pelaamisessa ja varsinkin erikoistilanteiden puolustamisessa, Pellikka mietti.

Totta on, että henkilökohtaiset virheet maksoivat eilenkin pisteitä, mutta ne ovat kuitenkin usein seurausta joukkuepelaamisen vaikeuksista. Puolustettaessa puolustuslinjan ja keskikentän väliin jäi liikaa tilaa, mihin Ilves-Kissat pystyi palloja hyvin pelaamaan. Siitä vierailijoiden oli helppo jakaa murtavia syöttöjä nopeille laitapelaajille tai hyökkääjille. Jos FC Hämeenlinna sai aikaan pallonriiston, se tapahtui syvällä omassa kenttäpäädyssä, mistä on pitkä matka maalintekoon. Ylöspäin mentäessä kotijoukkueen vahvuudet olivat jälleen erikoistilanteissa ja Suomalaisen loistavassa vireessä. Suomalaisen nopeus ja peliäly mahdollistaisivat miehen pelaamisen korkeammallakin tasolla, mutta hämeenlinnalaisten onneksi hänen otteistaan saadaan nauttia vielä Kaurialassa. Muista kotijoukkueen pelaajista voidaan mainita vaihdosta peliin tulleet nuoret Jami Kyöstilä ja Niilo Mäenpää, joiden itseluottamus tuntuu kestävän miesten pelit oikein hyvin.

FC Hämeenlinna jatkaa pisteiden metsästystä viikon päästä sunnuntaina, jolloin Kaurialaan saapuu sarjakärki Vaasan IFK. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic