Uutiset

Ilves nousi Kerhon naisten ohi

HPK kärsi kirvelevän tappion jääkiekon naisten SM-sarjan lauantaisessa kotiottelussaan. Tampereen Ilves nousi kahdesti takaa rinnalle ja teki kolmannessa erässä 3–2 (0–1, 2–1, 1–0) -voittomaalinsa, kun Hilma Kauhanen pääsi puolittain karkuun oman pään purkukiekon jälkeen.

Ilves nousi lauantaina Kerhon ohi myös sarjataulukossa. Tamperelaiset ovat 14 kierroksen jälkeen sarjassa neljäntenä, hämeenlinnalaiset kahden pisteen päässä viidentenä.

Ottelu oli tasainen, mutta pelin tasoa ei voi millään kehua. Kumpikin joukkue sähläsi ajoittain oikein pahasti – Ilves kuitenkin sen verran vähemmän, että ansaitsi voittonsa.

HPK:lla on parannettavaa tietysti pelin joka osa-alueella. Eniten kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota oman pään lähtöihin. Kerho vitkasteli avauksissaan, joissa ei ollut riittävästi laatua. Kotijoukkue tarjosi itse vastustajalleen turhan monta tekopaikkaa.

Kerho aloitti terävästi ja vei ensimmäisen erän Hanna Honkosen (Riikka Noronen, Anniina Kaitala) maalilla.

Ilves tuli ensimmäisen kerran rinnalle Tiina Saarimäen osumalla. Vielä kerran HPK otti tahtipuikon itselleen. Mira Huhta laukoi kotijoukkueen toisen kerran johtoon ylivoimalla Hannah Westbrookin syötöstä. Sen puolestaan kuittasi Ilveksen vahvasti pelannut hyökkääjä Anne Tuomanen.

Kerholla oli paikkoja tasoitusmaaliin vielä viimeisellä minuutilla. Lähimmäksi pääsi Westbrook, joka sutaisi kiekon kuitenkin ohi maalin avopaikastaan.

Omat virheet kostautuivat

HPK:n päävalmentajaa Tuomo Nukaria kismittivät oman joukkueen virheet, jotka käänsivät pelin Ilvekselle.

– Hävisimme tiukan pelin omiin virheisiin. Niistä vastustaja rankaisee, mutta me emme vastaavasti rankaise vastustajan virheistä. Ja taas toinen erä oli meiltä huono, Nukari harmitteli.

– Maalivahdillekin tuli kaksi virhettä, jotka olisi pitänyt ottaa kiinni, hän jatkoi.

Kerhon maalia vartioinut Kiira Laine torjui 34 laukausta ja oli oikeasti joukkueensa parhaimmistoa. Esimerkiksi toisen erän takaiskut menevät lepsun puolustamisen piikkiin.

Ilveksen maalivahdille Viivi Vartialle lipsahti Kerhon ensimmäinen osuma helposti, mutta sen jälkeen hän oli varma. Vartia torjui 25 kertaa.

Nukari näki joukkueensa pelissä pilkahduksia hyvästäkin.

– Peli oli tasainen ja meillä oli siinä hyviäkin jaksoja. Alivoimapelimme oli loistavaa, valmentaja tuumi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020