Uutiset

Ilves palasi kärkeen

HPK sai nauttia naisten SM-sarjan kärkipaikasta vain yhden yön yli. Ottelun vähemmän pelannut Tampereen Ilves otti komennon takaisin itselleen sunnuntaina kukistettuaan Kerhon Rinkelinmäellä maalein 4-1 (1-1, 1-0, 2-0). Myös Oulun Kärpät ohitti taulukossa HPK:n sunnuntaina paremman maalieronsa ansiosta.

Ei voi sanoa, että väärä joukkue voitti. Ottelu oli tasainen, mutta Ilves käytti omat tilanteensa paremmin hyväkseen. Maalintekopaikoista ei kerhollakaan ollut pulaa, mutta viimeistely ontui pahasti. Toisaalta Ilveksen maalia vartioinut ex-kerholainen Vilma Vaattovaara torjui erinomaisesti. Hän oli kiekon tiellä 39 kertaa.

Töitä sai tehdä myös HPK:n maalivahti Maija Hassinen, jota ei takaiskuista voi syyttää. Hän torjui 33 laukausta.

Jalonen avasi

HPK aloitti ottelun vahvasti. Fanny Jalonen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon hienolla yksilösuorituksellaan. Jalosen soolo päättyi tarkkaan laukaukseen ylänurkkaan. Syöttöpisteen maaliin sai puolustaja Jutta Stoltenberg.

Siihen HPK:n maalihana sitten tyrehtyikin. Joukkue tahkosi yli 55 minuuttia maaleitta.

Ilves puolestaan pääsi peliin mukaan, kun Heidi Pelttari tasoitti kahden pelaajan ylivoimalla. Etenkin kahden pelaajan alivoimaan johtanut jäähytuomio näytti kummalliselta: Hassinen torjui kiekon ja samassa rytäkässä päälle ajanut ilvespelaaja kaatui.

-Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Jäähyjen takia Ilves sai tehtyä maalinsa. Nyt en sano tuomareista (Jonna Partanen ja Henna Åberg) mitään, tuumi lauantain ottelun tuomarityöskentelyä kritisoinut HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari.

Huono toinen erä

Nukari myönsi, että toinen erä oli HPK:lta huono. Ilves hallitsi peliä ja Johanna Koivula (1+2) vei vieraat johtoon.

-Olimme sen erän välimaastossa. Ja kaksinkamppailut hävisimme järjestään.

Kolmannessa erässä Kerho painoi päälle, mutta tuloksetta. Ilveksen puolustustaistelua auttoi tuomareiden linja, joka meni lopulta aika härskiksi. Selvätkin koukkaamiset, estämiset ja kampit jäivät viheltämättä.

Ja kun HPK törmäsi tilanteissaan Vaatovaaraan, Ilves iski paikoistaan. Anni Rantanen teki 3-1 ja Jenna Suokko (1+1) sinetöi loppunumerot.

-Maalintekopaikkoja oli riittävästi, mutta niissä meiltä puuttuu yhä tappamisen meininki, mietti Nukari.

Kerhon puolustajien kuti jäi myös piippuun tai niissä sihti oli huono. Tilaston mukaan HPK:n puolustajat pystyivät toimittamaan kiekon vastustajan maalille vain kolme kertaa koko pelin aikana. (HäSa)