Uutiset

Ilvestä vastaan puolivälierissä

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue aloittaa SM-sarjan puolivälierät Ilvestä vastaan tiistaina Tampereella. Toinen puolivälieräpari on Oulun Kärpät ja Kuortaneen Oriflame Team.

Puolivälieräparit selvisivät vasta runkosarjan päätöskierroksella sunnuntaina. HPK hävisi kotikaukalossaan Espoon Bluesille maalein 3–1 (1–0, 2–1, 0–0), mutta tällä ottelulla ei ollut kummallekaan joukkueelle merkitystä. Blues oli jo aiemmin varmistanut runkosarjan voittonsa, ja Kerhoakin kiinnosti enemmän Tampereella pelattu ottelu Ilveksen ja Oriflame Teamin välillä.

Oriflame Team kukisti Ilveksen jatkoajalla ja se tiesi sitä, että joukkue kiilasi HPK:n ohi viidenneksi ja saa puolivälierissä vastaansa Kärpät. Ja Kerhollehan tämä passasi vallan hyvin, sillä nyt joukkueen ei tarvitse reissata Ouluun saakka.

HPK ja Ilves pelaavat puolivälieräparin toisen ottelunsa torstaina kello 19 Hämeenlinnassa. Ensimmäisen kerran ottelupari saattaa olla katkolla lauantaina Tampereella. Tarvittaessa vääntöjä jatketaan sunnuntaina Hämeenlinnassa ja seuraavan viikon tiistaina Tampereella.

Suoraan välieriin ovat tiensä selvittäneet runkosarjan kärkikaksikko Blues ja Jyväskylän JYP.

Karoliina Jaakkola loukkaantui

Kerhon valmistautumista playoff-peleihin himmentää hyökkääjä Karoliina Jaakkolan loukkaantuminen sunnuntain ottelussa. Juuri edellisestä aivotärähdyksestä toipunut Jaakkola lensi niska edellä päin laitaa kamppailutilanteessa Bluesin pelaajan kanssa.

Jaakkola vietiin sairaalan tarkempiin tutkimuksiin ja hänen kautensa on todennäköisesti ohi.

Myös flunssatoipilas Mirka Kuivikon pelaaminen pudotuspelien avauksessa on epävarmaa.

– Muun joukkueen terveystilanne on onneksi ihan hyvä. Pääsemme aloittamaan pelit iskukykyisellä kokoonpanolla, arvele HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

HPK:n ainoan maalin sunnuntain ottelussa teki toisessa erässä ykkösketjun sentteri Riikka Noronen. Syötön tarjoili ketjukaveri Emmi Leinonen.

Bluesin tehoista vastasivat puolestaan Linda Välimäki (1+1), Salla Korhonen (1+0), Annina Rajahuhta (1+0), Emma Terho (0+2), Heidi Huhtamäki (0+1) ja Pia Lund (0+1).

Kerhon maalivahti Kiira Laine torjui 42 kertaa. Bluesin veskari Isabella Portnoj puuttui peliin 34 kertaa.

Tasainen runkosarja

HPK:n kapteeni Mira Huhta uskoo joukkueensa parantavan menoaan pudotuspeleissä. Neljättä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava puolustaja arvelee Kerhon menestyvän vanhalla reseptillä.

– Vanhemmat pelaajat näyttävät esimerkkiä. Sytymme varmasti tänäkin vuonna kevään tärkeisiin peleihin, sillä parannettavaa jäi runkosarjasta reilusti, Huhta muistuttaa.

Huhdan mielestä runkosarja on tänä vuonna tasainen ja haastava sarja.

– Välillä pelimme kulki ja välillä ei. Maalinteko on ollut vaikeaa, ja sen takia lähdemme pudotuspeleihin hieman altavastaajana. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä nyt painetaan loppukausi täysillä, Huhta lupaa.

Kurinalaisella pelillä tulosta

Myös päävalmentaja Julkunen luottaa joukkoihinsa. Tällä kaudella vasta kuukauden päivät HPK:ta valmentanut Julkunen korostaa kurinalaisen pelin merkitystä.

– Pystymme parhaana päivänä haastamaan vaikka runkosarjan voittajan Bluesin. Se nähtiin tänäänkin, vaikka ottelussa ei ollutkaan panosta. Pelimme nimittäin sujui ihan hyvin, Julkunen muisteli.

HPK aloitti valmistautumisensa pudotuspeleihin heti sunnuntain ottelun jälkeen.

– Pidämme palaverin, jossa sitoudumme loppukauden tavoitteisiin, ja maanantain harjoituksissa luomme kuviot tiistain otteluun. Meidän pitää löytää taas se tekemisen meininki, Julkunen suunnitteli. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020