fbpx
Uutiset

Indonesian maanjäristyksen ja tsunamin uhriluku saattaa nousta rajusti - jopa 5 000 ihmistä yhä kateissa

Indonesiassa viranomaiset ovat nostaneet merkittävästi arviotaan maanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä kateissa olevien ihmisten määrästä.

Viranomaisten mukaan Sulawesin saarella saattaa edelleen olla kateissa jopa yli 5 000 ihmistä. Aiemmin kadonneita kerrottiin olevan noin tuhat.

Uusi arvio perustuu paikallisten viranomaisten tietoihin Palun kaupungissa, missä kokonaisia asuinalueita on tuhoutunut.Etsintöjä jatketaan torstaihinViikko sitten perjantaina iskeneen katastrofin on vahvistettu vaatineen jo yli 1 700 ihmisen hengen. Viranomaisten mukaan kadonneiden etsintöjä aiotaan jatkaa torstaihin asti. Sen jälkeen edelleen kateissa olevien oletetaan kuolleen.

– Tänään on etsintöjen kymmenes päivä. Olisi ihme löytää enää ketään elossa, Indonesian johtava pelastusviranomainen Muhammad Syaugi sanoi.

Tuhoalueella kymmenettuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja ainakin 200 000 ihmisen on arvioitu olevan kiireisen avun tarpeessa.

– Tällä hetkellä meillä riittää vielä lääkkeitä, mutta tarvitsemme kovasti juomavettä potilaille ja työntekijöille, kertoi Palussa sijaitsevan sairaalan lääkäri Achmad Yudha.

Asiasanat

Menot