Uutiset

Inga Linna jälleen neljäs SM-moukarissa

Kantahämäläisten toinen päivä alle 19-vuotiaiden SM-kisoissa Lappeenrannassa jatkui avauspäivän tapaan. Mitali oli lähellä, mutta saaliiksi tuli pistesijoja.

Riihimäen Kiskon Inga Linna oli moukarissa neljäs ja samaa neljättä sijaa harmittelivat lauantaina Janakkalan Janan Mikael Reuna pituudessa ja Hämeenlinnan Tarmon Vilma Lahti kolmiloikassa.

Linnan mitali jäi 66 sentin päähän. 18-vuotiaan kiskolaisen paras kaari lähti heti ensimmäisellä heitolla lukemiin 56,03. Hän oli kolmannen kerran peräkkäin neljäs SM-kisoissa, sillä myös N16- ja N17-sarjoissa tuli sama sijoitus.

Ylivoimainen mestari Heli Rinnekari kiskaisi viimeisellään kauden parhaansa 61,17. Hopeaa sai Sanni Saarinen (57,96) ja pronssia Katariina Kuoppala ennätyksellään 56,69.

Inga Linnan viikko sitten heittämä ennätys on 58,06 ja kesän viiden parhaan kilpailun keskiarvo 56,89. Viime kaudesta ennätys on parantunut yli kuusi metriä. Kalevan kisoissa hän oli moukarikarsinnan 15:s.

Lappeenrannassa Linna urakoi myös kuulassa ja oli kahdestoista (10,55).

Tarmon nelikosta Siiri Ijäs ja Vilma Lahti olivat mukana 100 metrin aidoissa, joka juostiin suoraan finaalina. Ijäs aitoi viidenneksi (15,37) ja Lahti seitsemänneksi (15,73).

– Ok juoksu muuten, mutta viimeiseen aitaan kolahti. Alle 15 sekunnin oli tavoitteena. Koko kausi on ollut takkuinen, enkä ole tyytyväinen aikoihini. Monenlaisia ongelmia on ollut, Ijäs kertoi.

Mestaruuden voitti Oona Hujanen samalla ajalla 13,74 hopeamitalisti Reetta Hurskeen kanssa. Pronssille aitoi Jatta-Juulia Hanski (14,67).

Arttu Seppänen kellotti pika-aitojen alkuerissä ennätyksensä 15,61, mutta karsiutui finaalista. Pituuskarsinnassa Jutta Ylitalo hyppäsi kauden parhaansa 506 (16:s).

Kantahämäläisten viikonlopun kokonaismenestys oli hyvää tasoa. Tarmolaiset saivat neljä pistesijaa sekä Kisko kaksi ja Jana yhden. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.5.2020