Uutiset

Innovaatioareenassa kaupunkilaiset voivat kertoa, miten haluavat vaikuttaa

Jos haluaa vaikuttaa, eikä vain valittaa, siihen on nyt tilaisuus.

Hämeenlinnan kaupungin tavoitteena on osallistaa kuntalaisia päätöksentekoon, palveluiden suunnitteluun ja asioiden valmisteluun.

Kaupunkilaisia houkutellaan mukaan suunnittelemaan tapoja, joilla he voivat vaikuttaa päätöksentekoon vaalien välilläkin.

-Maanantaina kuntalaisilla on mahdollisuus sanoa sanansa siihen, millainen on hämeenlinnalainen vaikuttamisen malli. Millaiset asiat kuntalaisia kiinnostavat ja mitkä ovat heidän mielestään sopivat kanavat vaikuttaa, Hämeenlinnan kehitysjohtaja Tarja Majuri kannustaa.

Innovaatioareena-tapahtuma on Raatihuoneella maanantai-iltana.

Ilta on luonteeltaan keskusteleva ja interaktiivinen työpaja, jonka avulla pureudutaan mm. siihen, miten asukkaiden tarpeet ja mielipiteet otetaan osaksi poliittista johtamista.


Miten liitosalueilla vaikutetaan?

Muita kysymyksiä ovat, miten asukkaat kantakaupungissa ja liitoskuntien alueella haluavat vaikuttaa ja miten kuntalaiset haluavat osallistua kaupunkiympäristön ja/tai omien palveluidensa kehittämiseen.

Perustavaa laatua oleva kysymys on, mitkä asiat ovat kuntalaisille tärkeitä.

Tavoitteena on suunnata vaikuttamista valmiiden päätösten kommentoinnista yhteiseen suunnitteluun ja aktiiviseen osallistumiseen jo asioiden valmisteluvaiheessa.

Tilaisuus on Raatihuoneella maanantaina 23.5.2011 klo 17:30 -20. Se on maksuton ja kaikille avoin, mutta ilmoittautumiset pyydetään kahvitarjoilun takia 19.5 mennessä osoitteeseen info@digihame.fi tai soittamalla Piia Liikalle (040 860 1494). (HäSa)

 

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic