Uutiset

Inva-pysäköintipaikkojen käyttö horjuu

Vierailimme Lammin Pellavamarkkinoilla lauantaina 19.6. ja sain vierestä todeta, miten hyvin Lammilla, kuten varmasti muuallakin, taksi palvelee viinakaupan asiakasta. Asiakas oli selvästi humalassa, mutta ei tarvinnut kuitenkaan talutusapua. Sehän olisi saattanut olla este asinoinnille kyseisessä kaupassa.

Minua suututtaa vain se, että taksi käytti palveluunsa ainoaa vapaana olevaa inva-pysäköintipaikkaa – luonnollisesti oven vieressä. Inva-pysäköintiin ovat oikeutettuja Inva-pysäköintiluvan haltijat.

He ovat maksaneet luvasta leimaveron poliisilaitokselle, joka myöntää sen lääkärintodistuksen perusteella. Pysäköintipaikka on normaalia leveämpi ja erikseen merkitty juuri siksi, että liikuntavammainen usein käyttää apuvälinettä, jonka kanssa on päästävä auton istuimelle saakka. Kun esimerkiksi pyörätuoli puretaan tai kootaan, tarvitaan tilaa, ettei naapurin auto naarmuunnu.

Aika yleistä on, että Inva-paikoille pysäköivät ei-luvanhaltijat, jotka eivät viitsi kävellä pientä matkaa ovelle. Tämähän on luonnollisesti asennekysymys. Haluan korjata asenteita. Toivon, että ammattiliikenne lähtisi myös esimerkillään näitä asenteita korjaamaan.

Pirkko Matikainen

Hämeenlinna

Mainos