fbpx
Uutiset

Irak järjestää paluulentoja kansalaisilleen Valko-Venäjältä

Ensimmäinen lento on torstaina - Irakin mukaan liki 600 ihmistä sanoo haluavansa palata vapaaehtoisesti.
Valko-Venäjän ja Puolan rajalla on jumissa satoja EU:n alueelle pyrkiviä ihmisiä, joista monet ovat Irakista ja suuri osa kurdeja.
Valko-Venäjän ja Puolan rajalla on jumissa satoja EU:n alueelle pyrkiviä ihmisiä, joista monet ovat Irakista ja suuri osa kurdeja. Lehtikuva// AFP / LEONID SHCHEGLOV

Irakin hallitus järjestää paluulentoja niille kansalaisilleen, jotka haluavat vapaaehtoisesti palata kotimaahansa Valko-Venäjältä. Asiasta kertoi maan ulkoministeriön tiedottaja Ahmed al-Sahaf.

Ensimmäinen lento järjestetään torstaina. Irak kertoi jo viime viikolla ottavansa vastaan vapaaehtoisesti palaavat kansalaisensa.

Valko-Venäjän ja Puolan rajalla on jumissa satoja EU:n alueelle pyrkiviä ihmisiä, joista monet ovat Irakista ja suuri osa kurdeja. Irakin viranomaisten mukaan 571 Irakin kansalaista on ilmoittanut haluavansa palata kotimaahansa.

Useat lentoyhtiöt ovat lakanneet myymästä irakilaisille, syyrialaisille ja jemeniläisille lentolippuja Valko-Venäjälle. Monet EU:n alueelle pyrkivät ovat sen jälkeen lentäneet Minskiin kiertoteitä, esimerkiksi Turkin tai Egyptin kautta. Turkki kielsi perjantaina kyseisten maiden kansalaisia lentämästä Valko-Venäjälle omilta kentiltään.

Irak on myös perunut Valko-Venäjän konsulin työluvan, ettei hän voi enää myöntää irakilaisille viisumeita Valko-Venäjälle.

EU-maiden ulkoministerit ovat tänään koolla Brysselissä. Ministerien asialistalla on Puolan ja Valko-Venäjän rajakriisi. Kokouksessa keskustellaan muun muassa uusista pakotteista Valko-Venäjää vastaan.

EU-komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas lentää tänään Bagdadiin keskustelemaan Irakin hallituksen kanssa rajakriisistä.

Asiasanat

Menot