Uutiset

Irwin-festivaalin saama tuki ihmetyttää

Hattulassa Mierolan satamassa viime heinäkuussa järjestetyn Irwin-festivaalin saama rahallinen tuki Hämeenlinnan kaupungilta ihmetyttää kaupunkilaisia.

– Festivaali järjestettiin avustushakemuksen hengen vastaisesti. Se on puhuttanut ja aiheuttanut ihmetystä, kertoo kaupungin kulttuuri- ja hallintopäällikkö Timo Koivu.

Hämeenlinnan kaupunki tuki Irwin ry:n järjestämää Irwin-festivaalia 2 000 eurolla. Yhdistyksen avustushakemuksessa muun muassa mainittiin, että kevyen musiikin festivaalin huipentuma järjestetään Hämeenlinnassa.

Todellisuudessa nelipäiväisen festivaalin keskuspaikka oli Mierolan satamassa Hattulassa. Verkatehtaan Viinivintillä järjestettiin festivaalin avajaispäivänä kaksituntinen seminaari ja Nummen ostoskeskuksessa karaokekilpailu.

Hämeenlinnan kaupunki ei kuitenkaan aio periä takaisin heinäkuussa pidetyltä festivaalilta kaupungin myöntämää tapahtuma-avustusta.

– Jos koko tapahtuma olisi järjestetty Hattulassa, tilanne olisi toinen, Koivu miettii.

Kaupunki tuki tänä vuonna 50 000 eurolla erilaisia tapahtumia. Ensi vuoden tukien hakuaika on parhaillaan käynnissä. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic